Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin mirası eğitim kampında yaşatılıyor

Ölümünün 6. yılında hatırlanan ünlü boksör Muhammed Ali'nin 1970'lerin başında satın aldığı antrenman kampı ziyaretçileri eski günlere götürüyor.

Haberler Anadolu Ajansı 03.06.2022 - 11:50 Son Güncelleme : 03.06.2022 - 11:57

  • 1

    Spor dünyasında "Tüm zamanların en büyüğü" olarak anılan ABD’li Müslüman boksör Muhammed Ali’nin 1972’de önemli maçlara hazırlık için aldığı antrenman kampı, Covid-19 salgını sonrası ziyaretçilerini bekliyor.

  • 2

    KAMP ZİYARETÇİLERE AÇILIYOR

    New York şehrine yaklaşık 2 saat uzaklıkta, Pennsylvania eyaleti kırsalı Deer Lake’de bulunan ve Muhammed Ali’nin ‘Dövüşçünün Cenneti’ (Fighter’s Heaven) adını verdiği kamp ziyaretçilere açılıyor.

  • 3

    KÜÇÜK BİR MÜZEYE DÖNÜŞTÜ

    Yaklaşık 6 dönümlük bir alanı kapsayan kampta küçük bir müzeye dönüştürülmüş ortasında Muhammed Ali’nin antrenman yaptığı boks ringi bulunan spor salonu, 18-20 kişilik oturma ve yemek yeme kapasitesine sahip bir mutfak, boksörün yatağının yer aldığı kulübesi, namaz kıldığı küçük bir cami ile ekibinin konakladığı diğer kulübeler bulunuyor.
  • 4

    BURAYI ÖNEMLİ BİR ZAMANDA SATIN ALDI

    Tesisin tarihi hakkında bilgi veren kampın Genel Müdürü Mick Stefanek, Muhammed Ali’nin Vietnam Savaşı'na gitmeyi reddettiği için iptal edilen boks lisansını geri almasından sonra kariyerine yeniden odaklanması gerektiğini hissettiği bir aşamada burayı aldığını söyledi.

  • 5
    Stefanek, "O antrenmanlarını sokak spor salonlarında yapıyordu ve büyükşehrin getirdiği dikkat dağıtıcı etkiden uzaklaşmak istedi. Önce Deer Lake’de bir çiftlikte açık alanda oluşturulan bir ringde hazırlanıyordu, ancak yağmur ve rüzgar gibi hava şartları antrenmanlarını kesintiye uğratınca 1972’de bu arazi alınarak kapalı ve kalıcı bir kamp yeri inşa edildi" dedi.
  • 6

    MAÇLARA BURADA HAZIRLANIRDI

    Muhammed Ali’nin "Dövüşçünün Cenneti" adını verdiği kampı 1981’e kadar aktif olarak kullandığını belirten Stefanek, efsanevi boksörün özellikle Joe Frazier ve George Foreman gibi güçlü rakipleri ile maça çıkmadan önce birkaç ay bu kampta ailesi ve ekibi ile maçlara hazırlandığını aktardı.
  • 7

    Kampta dikkati çeken büyük kayalar üzerine yazılmış isimler hakkında Stefanek, bunların Muhammed Ali’nin babası tarafından yazıldığını ve dönemin ünlü boksörlerini onurlandırma amacı taşıdığını aktardı.

  • 8

    FARKLI AMAÇLARLA KULLANILDI

    Muhammed Ali’nin boksu bıraktıktan sonra kampı 1997’ye kadar, yılda 1 dolar ile kadınlara yardım eden bir sivil toplum kuruluşuna kiraladığını kaydeden Stefanek, 1997’den sonra 2016’ya kadar da kampın karate salonu ve konaklama yeri olarak kullanıldığı bilgisini paylaştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız