Elif Çağlar: Batakhanelerde gelişmiş bir müzik ne kadar elit olabilir?

Caz vokalisti, besteci ve eğitmen Elif Çağlar, NTV Radyo’nun “Bizim Cazcılar” programına konuk olarak İrem Gökbudak'ın sorularını yanıtladı. Çağlar, “elitlerin müziği” algısına karşı çıkarak “Gelişimini batakhanede tamamlamış bir Müzik ne kadar elit olabilir” dedi.

Haberler 26.12.2016 - 11:29 Son Güncelleme : 26.12.2016 - 11:48

  • 1

    "TÜRKİYE’DE BUZLAR KIRILABİLİR"

    "Türkiye’de caz kültürü yok ve bu çok normal. Birtakım önyargılarla uzak kalmış bir dinleyici var aslında. Onların bu buzu çabuk erittiğini gördüğümde çok mutlu oluyorum. Doğru adımlar atılırsa dinleyici ile caz arasında öyle sanıldığı kadar büyük bir mesafe olmadığı anlaşılır.

  • 2

    "BATAKHANELERDE GELİŞMİŞ BİR MÜZİK NE KADAR ELİT OLABİLİR?"

    Rahatsız olduğum bir cazcı profili var, tıpkı dinleyicinin cazı elit bir müzik zannetmesi gibi. Gelişimini batakhanelerde tamamlamış bir müzik ne kadar elit olabilir, nereden varılıyor bu kanıya onu da anlamıyorum. Hele özellikle caz vokalisti şöyle giyinmelidir, böyle davranmalıdır gibi. Her türlü etiketten olduğu gibi bundan da son derece rahatsızım.

  • 3

    YENİ JENERASYON CAZCILAR

    Caz vokale ilgi artıyor. Bilgi Üniversitesi’nde caz bölümlerinin kapanmasından sonra eğitimde eksiklik doğdu. O yüzden ara jenerasyonda, aslında caz söylemeyen bir grup ortaya çıktı. Daha donanımlı caz vokalistlerinin yetişmesini çok istiyoruz. Takdir ile takip ettiğim diğer vokalist arkadaşlarım Sibel Köse, Ece Göksu da bunu istiyor. Bu eksikliğin kapanması için kendimizce ders verebiliyoruz, öğrendiklerimizi paylaşabiliyoruz. Birçok öğrencim şu anda New York’ta, Avrupa’da okuyor. Ama şunu söyleyebilirim ki, müthiş donanımlı, çok iyi eğitimli yeni jenerasyon cazcılar geliyor. Hazır olun!

  • 4

    ELİF ÇAĞLAR KİMDİR?

    Elif Çağlar caz vokalisti, besteci ve eğitmen. Müziğe çok küçük yaşlarda başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz kompozisyonu eğitimi aldı. "Roxy Müzik Günleri" birincisi olan grubu "Bagdat Avenue" ile "1-10" adlı albüm çıkardı. 2006'da caz performansı üzerine master eğitimi için gittiği ve Sheila Jordan'ın öğrencisi olduğu New York - Queens College bünyesindeki "The Aaron Copland School of Music"ten ödülle mezun olan ilk Türk oldu. "M-U-S-I-C" adlı albümü, Türkiye müzik tarihinde bir kadın caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı, ilk İngilizce albüm oldu.

  • 5

    Bizim Cazcılar programında Elif Çağlar’ı http://www.ntvradyo.com.tr/Programlar/40815/2raruvjl/bizim-cazcilar adresinden dinleyebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız