Birol Güven: Sinema yasası yeni sinemacıların önünü açıyor

Yapımcı ve senarist Birol Güven, "Sinema yasası, sinemanın geleceğini teminat altına alan, yeni sinemacıların önünü açan, çok önemli teşviklerin olduğu bir yasa" dedi.

Haberler 31.01.2019 - 10:40

  • 1
    Yapımcı ve senarist Birol Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sinema sektörünün temsilcilerini kabul ettiği toplantıya ilişkin, "Sinema yasası, sinemanın geleceğini teminat altına alan, yeni sinemacıların önünü açan, çok önemli teşviklerin olduğu, sadece milli sinemamızı değil, aynı zamanda dünya sinemasına da katkıda bulunan kazanımların olduğu bir yasa" ifadelerini kullandı.
  • 2
    Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiği sinema sektörü temsilcileri, toplantıyı değerlendirdi. Güven, sinema yasası ile mısır tartışmaları başlığının son günlerde gündemde sıklıkla yer aldığına işaret ederek şöyle konuştu: "Sinema yasası, aslında mısır tartışmasının çok daha ötesinde, çok daha önemli bir yasa. Sinema yasası, sinemanın geleceğini teminat altına alan, yeni sinemacıların önünü açan, çok önemli teşviklerin olduğu, sadece milli sinemamızı değil, aynı zamanda dünya sinemasına da katkıda bulunan kazanımların olduğu bir yasa."
  • 3
    "Mesela yabancı stüdyolara diyor ki 'Gelin filmlerinizi Türkiye'de çekin. Biz size destek verelim, vergi indirimi yapalım'. Türk ve yabancı yapımcıların birlikte film çekmesinin de önünü açan teşvikler sunan bir yasa. Biraz mısır tartışmasının gölgesinde kaldı."
  • 4
    "Biz de bu yasanın bir bütün olarak genelini desteklediğimiz için tüm sanatçılar ve yapımcılar olarak sayın Cumhurbaşkanımıza ve Kültür ve Turizm Bakanı'mıza bir teşekkür ziyaretinde bulunduk"
  • 5
    Yeni yasanın mısır problemini de çözdüğünün altını çizen Güven, "Ama sadece bunun için gidilmiş gibi algılanması da yanlış olur. Yasa, çok uzun bir emekle hazırlanmış ve çok hızlı bir şekilde hayata geçirilmiş çok önemli bir yasa.. Cumhurbaşkanımız bizi çok sıcak karşıladı. Samimi bir ortamda biraz sohbet edildi. Teşekkür ettik. Cumhurbaşkanımız da biz oradayken bir jest yaptı ve yasayı onayladı" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız