Game Of Thrones karakterlerinin hayatta kalma/ölme ihtimalleri (7. yeni sezon)

Game of Thrones'un (Taht Oyunları) merakla beklenen 7. yeni sezonu başladı. İlk 6 sezonda; Robert Baratheon, Ned Stark, Catelyn Stark, Tywin Lannister, Khal Drogo, Maester Aemon, Ygritte ve Ramsay Snow gibi önemli karakterlerin diziden ayrılan isimlerden sadece bazıları olması Game of Thrones bugünlerde Gloria Gaynor’ın I Will Survive (Yaşayacağım) şarkısıyla anılmasına neden oldu. Peki ama gerçekten de  8. sezon ile final yapacak dizide kimler yaşayacak, kimler ölecek. Khaleesi karakterini canlandıran Emilia Clarke yeni sezonda ölmeyeceğini açıkladı.  İşte yeni sezonda bilinenler ışığında dizi karakterlerinin hayatta kalma ihtimalleri: DİKKAT: Bu yazıda dizi hakkında SP0ILER değerinde bilgiler bulunmaktadır.

Haberler 22.07.2017 - 16:11

  • 1
    Tüm dünyada büyük bir izleyici kitlesi bulunan Game of Thrones dizisinin güzel yıldızı Emilia Clarke, Rolling Stones dergisine verdiği röportajda, dizide canlandırdığı Daenerys Targaryen’in 7. sezonda ölmeyeceğini açıkladı.
  • 2

    Clarke, “Şüphesiz ki diziye devam eden ve yeni başlayanlar olacaktır; kim bilir. Ama ben bir sezon daha buradayım” dedi. Londra doğumlu aktris Clarke, “Normalde Belfast’ta çok zaman geçirmiyorum ama bu sezon orada biraz daha fazla zaman geçirdim” diye konuştu. 

    İşte diğer dizi karakterlerinin hayatta kalma ihtimalleri...

  • 3
    The Night King / Hayatta kalma ihtimali: %100

    Dizinin büyük kötüsü bir yere gidecekmiş gibi durmuyor. Özellikle büyük savaşın yaklaşıyor olması kendisini yedinci sezonda bolca göreceğimizin habercisi.
  • 4
    Gregor Clegane “The Mountain” / Hayatta kalma ihtimali: %10

    Her ne kadar Cleganebowl izleyemeyecek olsak da Mountain’i yedinci sezon içinde bolca aksiyon içinde görebiliriz. Cersei’nin Demir Taht’ta kendini koruyabilmek için Gregor Clegane’yi sürekli tehlikenin ortasına atacağı aşikar. Fakat bir Dağ nasıl öldürülür? Ejderha ile mi? Nasıl olursa olsun göz alıcı olacağı kesin.
  • 5

    Sandor Clegane “The Hound” / Hayatta kalma ihtimali: %80

    En son Brotherhood Without Banners ile kuzeye doğru yol alan Sandor Clegane, Westeros’taki en iyi savaşçılardan biri, bu yüzden gelecek sezonun final savaşında görülecek olması muhtemel. Ayrıca Sansa ve Arya’yla bir araya gelmesi kaçınılmaz. İki Stark kızına da duygusal bağları olması sebebiyle son anda kendisini Sansa’nın tarafında görebiliriz

  • 6

    Tormund / Hayatta kalma ihtimali: %75

    Tormund, Jon’un sağ kolu olması sebebiyle sekizinci sezonun final savaşını görecek gibi. Eğer ki bu sezon ölecek olursa o da Night King ile olacak öncül bir çarpışma sebebiyle olur fakat pek de muhtemel değil. Dizinin komik tarafı ağır basan sayılı karakterlerinden olması onu daha da değerli hale getiriyor. Hem daha Brienne’in gözüne girmesi için çok yolu var.

  • 7

    Brienne of Tarth / Hayatta kalma ihtimali: %90


    Westeros’taki belki de en iyi savaçının sekizinci sezonda olması neredeyse kesin. En olası senaryo, Brienne’in Pod ile Winterfell’e gelip Sansa’nın yanında yerini alarak Starkların arasındaki yerini sağlamlaştırması. Akıllara gelebilecek en kötü ve muhtemel olmayan senaryo ise bir şekilde Cersei’nin kıskançlığı üzerine öldürülmesi olur. Bu durumda Jaime sonunda kardeşini terk edebilir hatta öldürebilir bile.

  • 8

    Jorah Mormont / Hayatta kalma ihtimali: %10

    Jorah’nın gripul hastalığına yakalanmış olması yüksek ihtimalle yolun sonuna gelmiş olduğu anlamına geliyor. Fakat ölümü yalnız başına değil, yolculuğunun sonunda Daenerys’in yanında olmalı. Küçük kuzeni Lyanna Mormont ile tanışmasını görmek de Jorah’nın hikayesi tamamlanmadan istenenler arasında.

  • 9

    Ser Davos Seaworth / Hayatta kalma ihtimali: %80


    Davos Seaworth, Işık Tanrısının kolay bir hedefi gibi duruyor olsa da dizideki yeri basit bir ölümü olamayacak kadar önemli. Night King ile olacak savaşta yer alması neredeyse kesin olan karakterlerden biri. Dikkat çekici başka bir ihtimal ise, olası bir karşılaşmada Melisandre’nin kendisini öldürmesi olabilir.

  • 10

    Yara Greyjoy/ Hayatta kalma ihtimali: %40

    Yara bu sezon ölme ihtimali yüksek olan büyük karakterler arasında. Donanmayı çalmış olması onu ve kardeşi Theon’u amcaları Euron Greyjoy’un birinci hedefi haline getirdi. Euron’un da hayatta kalma ihtimali yüksek olmasa da yeğenlerine epey zorluk çıkartacak gibi. Bütün bu karmaşadan canlı çıkacak Greyjoy’un Theon olması bekleniyor.

  • 11


    Theon Greyjoy / Hayatta kalma ihtimali: %75

    Serinin orijinal karakterlerinden olan Theon’un hala kendini affettirmesi ve adını temize çıkartması gerekiyor. Jon Snow ve Sansa’yla bir araya gelmesi beklenen karakterin sekizinci sezona ya da en azından yedinci sezonun sonuna ulaşması büyük bir ihtimal.

  • 12
    Missandei ? Hayatta kalma ihtimali: %85

    Missandei, Daenerys’in yanından ayrılmadığı sürece kendini korumayı başarabilir. Daenerys’in en güvendiği kişilerden biri olarak neredeyse her zaman koruma altında. Grey Worm’un da kişisel koruyucu meleği olması cabası. Daenerys hayatta kaldığı sürece Missandei de yanında olacak.
  • 13


    Bronn ? Hayatta kalma ihtimali: % 60

    En dikkat çekici karakterlerden olmasa da Bronn hayatta kalmayı başarıyor. Targaryen/Tyrell/Sand ittifakına karşı savaşırken düşmesi bir ihtimal olsa da bu karakter için fazla basit olur. Bronn, sekizinci sezonda Night King’le savaşacak olan ordunun bir parçası olacak gibi

  • 14

    Meera Reed / Hayatta kalma ihtimali: %50


    Meera, her ne kadar Bran’in hayatta kalmasında ve Castle Black’e ulaşma yolunda önemli bir rol oynasa da kaderi kardeşininkine benzeyecek gibi. Korkusuz ve hırslı olmasının yanında küçük bir karakter olaması serinin sonunu getirememe ihtimalini büyütüyor fakat bir kahramanın ölümüyle ödüllendirileceği kesin.

  • 15
    Petyr Baelish, Littlefinger ? Hayatta kalma ihtimali: %25
    Dizinin en başarılı karakteri sayılabilecek Littlefinger birinci sezondan beri zirveye ulaşabilmek için dolaplar çeviriyor, fakat Stark ailesine sayısız kere ihanet etmiş olması önümüzdeki sezonda tehlike yaratıyor. Sansa’nın bir şekilde Baelish’in ölümüne sebep olacağını düşünmek kolay olsa da seri bizi şaşırtabilir
  • 16

    Lord Varys / Hayatta kalma ihtimali: %75

    Kendini koruma konusunda çok başarılı olan Varys, Tyrion ile Daenerys’in yanında kalmaya devam ederel sekizinci sezona sağ salim geçecek olmalı. Ancak dini figürler ve Kızıl Rahibeler ile yaşanabilecek bir çatışma beklenenden erken bir ölüme sebep olabilir.

  • 17

    Samwell Tarly / Hayatta kalma ihtimali: % 99


    Sam’in son savaşta oynayacak büyük bir rolü olduğu aşikar. Citadel’de Gilly ile birlikte Üstat olma yolunda ilerleyen Sam, bu ünvana hemen erişmese edineceği bilgilerle dikkate alınması gereken bir figür olacak. Night King’e karşı izlenecek stratejinin arkasındaki akıl olacak olması onu, Gilly’i ve Küçük Sam’i güvende tutuyor.

  • 18

    Ellaria Sand / Hayatta kalma ihtimali: %25

    Ellaria Sand ve Sand Snakes için gelecek umut vadetmiyor. İntikam hırsıyla Sand’in, Tyrell orduları ile King’s Landing’e saldırıp başarısız olması bekleniyor.

  • 19

    Olenna Tyrell / Hayatta kalma ihtimali: % 0.1

    Olenna, Game Of Thrones’un en sevilen yan karakterleri arasında, fakat yaşlı bir karakter olması ölümünü, serinin standartlarında, pek de trajik yapmaz. Bu sebeple Lannisterlara esir düşüp Cersei tarafından acımasızca öldürülmesi daha muhtemel.

  • 20

    Arya Stark / Hayatta kalma ihtimali: %99

    Arya kadar önemli bir karakter ancak Kızıl Düğün kadar beklenmedik bir olayda öldürülebilir fakat gelinen noktada bunun gerçekleşmesi için fazla önemli bir karakter. Hala ailesiyle bir araya gelmesi gerekiyor. Yüzsüz Adamlar’dan öğrendiği hünerleriyle listesini tamamlayacak, Night King ile savaşacak, başarılı olduktan sonra da dünyanın dört bir yanına açılacak gibi duruyor. Martin acımasız bir yazar olabilir ama Arya kurbanlarından biri olacakmış gibi durmuyor

  • 21
    Sansa Stark / Hayatta kalma ihtimali: %60
    Sansa’nın ölümü bu sezonun büyük ölümlerinden biri olur. Her ne kadar en önemli karakterlerden biri olsa da senaryo ve Night King ile olacak büyük ve son savaş açısından diğer ana karakterlerin ağırlığını taşımıyor. Savaşçı olmaması hayatta kalmasını tamamen zekasına bağlıyor, fakat altı sezon boyunca işine yaramış olan bu yöntem yedinci sezonda da Littlefinger'ın oyununa gelmemesini sağlayabilecek mi? Sansa’nın öyle düşündüğü aşikar fakat Littlefinger'ı küçümsemeye başlaması halinde özgüveninin kendini beğenmişlik ve açgözlülüğe dönüşmesi sonunu hazırlayabilir. Littlefinger'ın Sansa’ya zaafı olması, önceliğinin kendisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • 22

    Bran Stark / Hayatta kalma ihtimali: %85

    Dizinin yaratıcı ekibi Bran’i anında öldürmek için Üç Gözlü Kuzgun yapmış olamaz, hem de hala hikayesinin çok başındayken. Felçli ve savunmasız olmasına rağmen Bran’in hala hem öğrenecek hem de öğretecek çok şeyi var. Jon Snow’un soyunu ve Daenerys ile bağlantısını öğrenmek için iki kardeşin bir araya gelmesi gerekiyor. Night King’e karşı da önemli rolü olan Bran’in aynı zamanda uçacağına dair bir kehanet var. Warg gücünü kullanarak kuzgun hatta ejderha yerini alabilecek olan Bran önümüzdeki iki sezonun olmazsa olmazlarından.

  • 23

    Jaime Lannister / Hayatta kalma ihtimali: %50

    Jaime ve Cersei’nin kaderi yedinci sezonda tamamen Cersei’nin tutarsız ve delice davranışlarına bağlı. Jaime’nin ona tepkisi hayatta kalıp kalmayacağını belirleyecek. Serinin geçmiş olayları tekrarlamayı sevdiğini biliyoruz yani bir Deli Kral ve Kral katili paraleli görmemiz mümkün.

  • 24

    Cersei Lannister / Hayatta kalma ihtimali: %40

    Cersei şimdiden yüzlerce kişiyi öldürmeyi başardı ve King’s Landing’de direkt bir tehlike altında değil. Tabii ki bu durum saldırıya uğramaları halinde hızlı bir şekilde değişecek. Neredeyse hiçbir sempatik tarafı olmayan Cersei yolun sonuna gelmiş gibi görünüyor. Maggy’nin kehanetine göre “valonqar” yani kardeşi tarafından öldürülecek ve yerine daha genç ve güzel bir kraliçe geçecek. Kehanetin yedinci sezon içinde gerçekleşmesini beklemek yanlış olmaz

  • 25

    Tyrion Lannister / Hayatta kalma ihtimali: %80

    Cersei de Jaime de Tyrion’ı bir sonraki görüşlerinde öldüreceklerine yemin etmişlerdi ve bu karşılaşma giderek yaklaşıyor. Fakat Tyrion eline geçen her fırsatta onlardan daha zeki olduğunu kanıtladı. Artık etrafında ejderhaların olması Tyrion’ı daha da güvende tutuyor. Yıllardır okurlar tarafından öne sürülen bir teoriye göreyse Tyrion da Targaryen soyundan. Bu teorinin doğru çıkması halinde serideki rolü iyice büyüyecek.

  • 26

    Daenerys Targaryen /  Hayatta kalma ihtimali: %95

    Daenerys’in Night King’e karşı Jon Snow’un yanında yer alacağı her ne kadar kesin olsa da yedinci sezonun en şok edici ölümü olarak kullanılabilir. İmkansıza yakın bir ihtimal olsa da dizinin gidişatından anlaşılan en ölümsüz karakter Daenerys değil. Hem Daenerys’in hem de Jon’un Targaryen soyundan geliyor olması seyircide ideal senaryo niteliğinde Night King’i yendikten sonra ikisinin evlenip yedi krallığa hükmetmesi isteğini uyandırıyor. Herhangi başka bir dizi için basit bir arzu sayılsa da Game Of Thrones her zaman şok etmeyi başarıyor.

  • 27

    Jon Snow / Hayatta kalma ihtimali: 100%

    Jon Snow’un Söz Verilen Prens olduğu neredeyse tamamen kesinleştiği için sekizinci sezonda yeri şimdiden hazır. Yakınlarında Kızıl Rahip veya Rahibe bulunduğu sürece yenilmez olması bunu garantiye alıyor. Yedinci sezonda Jon’un Daenerys’i tanıyıp birlikte yedi krallığı bir araya getirme çabalarını görmemiz muhtemel. Bu plan Cersei tarafından engellenmeye çalışılacak ve Jon şafaktan önceki karanlıkla yüz yüze gelecek. Etrafındaki herkesi kaybedecek olsa bile, kendisi hayatta kalacak

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız