Haftanın Filmleri (1 Ocak 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona girdi. 7 dalda Oscar adayı olan "Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri", Fatih Akın'ın Altın Küre alan filmi "Paramparça", yerli yapımlardan ise "Cebimdeki Yabancı" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 02.02.2018 - 07:17 Son Güncelleme : 02.02.2018 - 08:38

  • 1

    "CEBİMDEKİ YABANCI"

    "Perfetti Sconosciuti" filmini büyük bir zevkle izledim. Bir masa etrafında buluşan ve birbirini çok iyi tanıdığını düşünen insanların, bir cep telefonuyla ne hale geldiklerini görmek çok eğlenceliydi. Aynı durumu yaşamaktansa izleyici olmak güzel tabi! Bu kez filmin yerli versiyonunu Serra Yılmaz yönetiyor. Mekan aynı mekan, diyaloglar hemen hemen aynı... Ancak İtalyan dilinin, mimiklerinin, el kol hareketlerinin bende sağladığı gerçeklik duygusu bu filmde sizde nasıl duygulara yol açacak merak ediyorum. Kadro, Ferzan Özpetek ve BKM etkisiyle kalabalık ve başarılı. Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız ülkenin en sevilen oyuncularından. Hepsini bir masa etrafında görmek isteyebilirsiniz!

    "Cebimdeki Yabancı" fragmanı 

  • 2

    "PARAMPARÇA"

    Bir anne olma, adalet arama, acıya göğüs germe hikayesi daha... Fatih Akın'a Altın Küre getiren film, Almanya'nın kara kaderini, Neo Nazi saldırıları sonucu hayatını kaybeden masum insanları ve o kaybı derinden yaşayan hayatta kalanların hikayesini anlatıyor. Diane Kruger'in performansıyla Cannes'ten en iyi kadın oyuncu ödülü aldığı film haftanın iyilerinden.

    "Paramparça" fragmanı 

  • 3

    "EN KARANLIK SAAT"

    Çok ama çok sevdiğim Gary Oldman ilk kez Oscar heykelciğini evine götürecek diye umut ediyorum. Kendisine dünyalar kadar zıt bir fiziğe bürünerek, İngiltere'nin en önemli tarihi figürlerinden birini canlandırmak yürek ister. O yürek de Oldman da var. Tiyatro kökenli bir aktör olmanın nimetlerinden yararlanan Oldman, rolünü çok rahat sergilediğini çünkü çok çalıştığını söylüyor. Nazi Almanya'sının kara bulut gibi Avrupa ve İngiltere'ye çöktüğü savaş döneminde hayatının en önemli kararını vermek üzere olan bir başkanın o anlarını kameraya alan yönetmense tarihi filmleriyle tanıdığımız Joe Wright.

    "En Karanlık Saat" fragmanı

  • 4

    FOXTROT

    İlk yönetmenlik deneyimi olan “Lübnan” ile 66. Venedik Film Festivali'nden Altın Aslan Ödülü'nü kazanan Samuel Maoz, yine bir askerin ve onun ailesinin "savaş" denilen illetle mücadelesini anlatıyor. Film, Tel Aviv'de yaşayan Michael ve Daphna çiftinin askerdeki oğullarının ölüm haberiyle sarsılan hayatlarını geriye dönük sahneleri de kullanarak anlatıyor.

    "Foxtrot" fragmanı

  • 5

    "ÜÇ BILLBOARD EBBING ÇIKIŞI, MISSOURI"

    7 dalda Oscar adayı. İki oyuncu birden en iyi erkek oyuncu kategorisinde aday. İrlandalı kara komedi ustası Martin McDonagh yönetmen koltuğunda. Bu sebepler bile yeterli o sinema koltuğuna oturmanız için. En iyi kadın oyuncu kategorisinin en güçlü Oscar adayı olarak gösterilen Frances McDormand'ın adaletin peşinde anne rolündeki muazzam başarısına tanık olun isterim. Yönetmenin Woody Harrelson'dan vazgeçmeyişinin sebebini, Sam Rockwell'in ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu anlayın isterim. Mutlaka izleyin derim!

    "Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri" fragmanı

  • 6

    “CİN ÇEŞMESİ”

    Cinler yine iş başında. Ama bu kez insan kılığına girebilen tek cin kabilesi “Kulyas” başrolde. İki aşığın evliliklerine karşı çıkan köyü lanetlemek için cinlerle anlaşma yapmasını akabinde köydekilerin teker teker telef olmasını anlatan filmin yönetmeni Tuncer Gürbüz.

    “Cin Çeşmesi” fragmanı

  • 7

    "BABASININ KIZI"

    Melisa Üneri'nin çektiği belgesel film "Babasının Kızı", Finlandiya'da yaşayan şen şakrak genç bir kızın, manipülatif babasıyla ilişkisini ve babasına bir başkaldırı olarak Türkiye'ye taşınmasını anlatıyor.

    "Babasının Kızı" fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız