Haftanın Filmleri (7 Ocak 2022)

Türkiye sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli olmak üzere 7 film vizyona girdi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.01.2022 - 08:52

  • 1

    The King's Man: Başlangıç

    Sinemaseverlerin 2022'ye damgasını vuracak dönem filmi olarak adlandırdıkları The King's Man: Başlangıç, dünyayı tehdit eden bir kötücül gücü etkisiz hale getirmeye çalışan bir adamın hikayesini ele alıyor.

    2014 yılında vizyona giren The Secret Service ile başlayan ve 2017'de beyaz perdede görünen ikinci film The Golden Circle ile devam eden Kingsman serisinin geçmişe yolculuk yaptıran üçüncü filmi The King's Man, Kingsman istihbarat örgütünün kuruluş yıllarını ve aynı yıllar içinde örgütün milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek büyüklükte yıkımlara sebep olabilecek baş kötüleri durdurma çabaları seyircilerin dikkatine sunuyor.

    1. Dünya Savaşı zamanında geçen filmin yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn oturuyor.

    The King's Man: Başlangıç fragmanı

  • 2

    Nalan

    Fatih Mutlu'nun yönetmen koltuğuna oturduğu Nalan filmi, bu hafta komedi türündeki filmler arasında yerini alarak seyircileri bekliyor.

    Açelya Topaloğlu ile Sergen Deveci'nin başrolleri paylaştığı film, yoğun bir ilgiyle takip edilen sabah programlarına, yaşadığı bir kaza sonucu 2 yıl aradan sonra geri dönen Nalan'ın hikayesini anlatıyor.

    Nalan fragmanı 

  • 3

    Kahraman

    Asghar Farhadi'nin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği dram türündeki Kahraman, borçları nedeniyle hapse atılan bir adamın hikayesini konu ediyor.

    Filmin oyuncu kadrosunda Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaee, Sarina Farhadi gibi isimler yer alıyor.

    1. Akademi Ödülleri'nde de En İyi Uluslararası Film kategorisinde İran'ı temsil edecek olan film, bugüne kadar katıldığı birçok festivalden ödülle döndü.

    Kahraman fragmanı

  • 4

    Aslan Hürkuş Kayıp Elmas

    TRT ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ortaklığıyla hazırlanan Aslan Hürkuş Kayıp Elmas filminde, usta bir pilot olan büyük babasının mirası, özel bir uçak olan Hürkuş'u aramaya koyulan genç Aslan'ın macerası minik seyircilerin beğenisine sunuluyor.

    İlk uçuşunu 2013 yılında gerçekleştiren Hürkuş'un yer aldığı sahnelerde TUSAŞ mühendislerinin teknik danışmanlık desteği verdiği animasyonla, okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek ve onları gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmek hedefleniyor.

     Aslan Hürkuş Kayıp Elmas fragmanı

  • 5

    Canım Dayım

    Otistik bir birey olan Adem ile küçük kız yeğeni Melek'in hikayesini konu edinen Canım Dayım filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Fuat Yılmaz'ın üstleniyor.

    Yurt içinde ve uluslararası birçok festivalde gösterilen film, konusuyla otizm farkındalığına dikkati çekmeye çalışıyor.

    Canım Dayım fragmanı

  • 6

    Licorice Pizza

    Usta sinemacı Paul Thomas Anderson imzalı Licorice Pizza filmi, 1970'li yıllarda San Fernando Valley'de başarılı bir genç oyuncu olan lise öğrencisi Gary ile kendisinden yaşça büyük olan ilk aşkı Alana'nın etrafında gelişen olayları anlatıyor.

    Filmde ayrıca Leonardo DiCaprio'nun babası George DiCaprio, kısa rolüyle ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.

    Licorice Pizza  fragmanı

  • 7

    Lübbey’in Laneti

    Haftanın tek korku türündeki filmi Lübbey'in Laneti, hayalet köy olarak anılan Lübbey Köyü'nün lanetini bitirmeye çalışan Dilek'in hikayesini anlatıyor.

    Metin Yücel'in yönetmenliğini üstlendiği filmde, Firengiz Orucova, Metin Yücel, Tevfik İnceoğlu, Melda Yazgı ve Seda Canpolat oynuyor.

    Lübbey’in Laneti fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız