Haftanın fotoğrafları - 15-22 Ocak 2021

Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? İşte eğlenceden spora, siyasetten sanata kadar haftaya damga vuran olaylar ve fotoğrafları...

Haberler 23.01.2021 - 17:39

  • 1
    Polonya'nın Krakow kentinde sular altında kalan bir kireç taşı madeninde bir araya gelen "kış yüzücüleri", dondurucu soğukta suya girdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını çerçevesinde alınan önlemler nedeniyle spor salonlarının kapalı olduğu Polonya'da yılın en soğuk haftası yaşanırken, hava sıcaklığının yer yer sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü belirtildi. ( Omar Marques - Anadolu Ajansı )


  • 2
    Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında 25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat (PÖH) Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törende mezun olan polisler tarafından tatbikat gerçekleştirildi. ( Emin Sansar - Anadolu Ajansı )
  • 3
    Türkiye'de kuş göç yollarının kesiştiği bölgedeki Çukurova Deltası, Anadolu'da allı turna olarak da bilinen ve türkülere konu olan flamingolara da ev sahipliği yapıyor. Deltadaki renk cümbüşü kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Su içindeki bitkilerin yeşil rengiyle gökyüzünün mavisinin karıştığı gölde konaklayan ince bacaklı, uzun eğri bir boyuna ve renkli tüylere sahip binlerce allı turna, doğa harikası lagüne ayrı bir güzellik katıyor. ( Eren Bozkurt - Anadolu Ajansı )


  • 4
    Düzce'de sanayide motor ustası olarak çalışan 47 yaşındaki Murat Çetin, işten arta kalan zamanlarında, araçlardan çıkan hurda buji, cıvata, zincir, amortisör, motor kapağı gibi farklı parçalardan 250 kilogramlık dev heykeller yapıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )


  • 5
    Suriyeli aktivistler, Suriye'nin İdlib ilinde yağmur ve çamur altındaki sığınmacı kamplarında yaşam mücadelesi veren sivillerin çilesine dikkati çekmek için çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Suriye-Türkiye sınır hattındaki Ebu Fida sığınmacı kampında yapılan etkinlikte, basın mensupları ve yardım gönüllerinin de katılımıyla, çocuklarla çamurda futbol turnuvası, suda ve çamurda kayma ve yağmur nedeniyle su basan çadırları tahliye gibi aktiviteler yapıldı. ( Muhammed Abdullah - Anadolu Ajansı )



  • 6
    Almanya'da çeşitli eyaletlerden başkent Berlin'e traktörleriyle gelen onlarca çiftçi, Almanya Başbakanlık binası önünde toplanarak hükümetin tarım politikasını protesto etti. Başbakanlık binası önüne hazırladıkları pankartları asan çiftçiler, traktörleriyle bina önündeki caddeyi araç trafiğine kapatarak protestolarını gerçekleştirdi. ( Abdulhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı )


  • 7
    Büyük bölümü ormanlarla kaplı Kütahya'nın doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Domaniç'te yüksek kesimler, üç gündür etkisini gösteren kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı. İnegöl-Domaniç kara yolu Kocayayla mevkisinde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı. Domaniç Dağları'nda kar yağışının ardından güzel manzaralar oluştu. ( Serdar Yiğit - Anadolu Ajansı )


  • 8
    ING Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında Galatasaray, OGM Ormanspor ile karşılaştı. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )


  • 9
    Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, Bursa'da sessizlik hakim oldu. Fotoğrafta sefer sayıları azaltılan metroların park istasyonu görülüyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )


  • 10
    İstanbul Boğazı'nda mevsim balıkları sarıkanat, istavrit, çinekop ve lüfer avlamak için ağ atan balıkçılar, zaman kavramı gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor. Balıkçılar, denize açılmadan ağ onarımı yaparak hazırlıklarını tamamladı. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )


  • 11
    Endonezya'nın Doğu Cava eyaletindeki Semeru Yanardağı'nda dün meydana gelen patlamada püsküren kül ve dumanın 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı bildirildi. Patlama sonrası volkanik hareketlilik devam etti, yanardağ eteklerindeki bir köy küller altında kaldı. ( Suryanto - Anadolu Ajansı )


  • 12
    Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak sığındıkları derme çatma çadırlarını sağanak nedeniyle su basan siviller, yaşam mücadelesi veriyor. ( Muhammed Abdullah - Anadolu Ajansı )
  • 13
    Hollywood yıldızı Jason Statham'a benzerliğiyle dikkati çeken otomobil tamircisi İsmail Yıldırım, Antalya'da çekilecek filmde rol alacak dünyaca ünlü oyuncuyla tanışmak ve fırsat verilirse filmde oynamak istiyor. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )


  • 14
    Ankara'da sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, şehir merkezinin dışında yer alan çiftliklerde at binerek keyifli anlar yaşadı. ( Erçin Ertürk - Anadolu Ajansı )


  • 15
    Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek "1915 Çanakkale Köprüsü"nde iki bölümden oluşan "kedi yolu" çalışmaları tamamlandı. ( Burak Akay - Anadolu Ajansı )


  • 16
    Suriye'nin İdlib ilinde gece yarısı başlayan ve hala devam den şiddetli sağanak, sınır hattında yaklaşık 50 bin sivilin yaşadığı 110 çadır kampı sular altında bıraktı. Gece boyu süren sağanak, Suriye'nin Türkiye sınır hattında zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı çadır kamp sakinlerini olumsuz etkiledi. ( Muhammed Abdullah - Anadolu Ajansı )


  • 17
    Bursa Hayvanat Bahçesi'nin soğuk hava şartlarına alışkın olan sakinleri, yoğun kar yağışında beyaz örtüyle kaplanan yaşam alanlarında besleniyor. Beslenme saatlerinde doğal ortamına uygun hazırlanan besinleri yiyen hayvanat bahçesinin avcı konuklarından Sibirya kaplanına, avcılık özelliklerini unutmaması için etler doğrudan verilmiyor. Bakıcılar, etleri bahçedeki ağaç gövdelerine ve özel hazırlanan direklere gizliyor. Saklanan etleri koklayarak bulan kaplan, ağaçlara ve yaklaşık 3 metre boyundaki direklere tırmanarak bunlara ulaşıyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )

    sı )
  • 18
    Fransa'nın başkenti Paris'teki Trocadero Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar tartışmalı genel güvenlik yasa tasarısına karşı protesto düzenledi, özgürlüklerinin korunması için yürüyüş yaptı. ( Julien Mattia - Anadolu Ajansı )

    Ajan
  • 19
    Endonezya'nın Doğu Cava eyaletindeki Semeru Yanardağı'nda dün meydana gelen patlamada püsküren kül ve dumanın 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığı bildirildi. Yanardağ eteklerindeki bir köy küller altında kaldı. Patlama sonrası devam eden volkanik hareketlilik yetkililer tarafından takip edildi. ( Suryanto - Anadolu Ajansı )


  • 20
    ABD'nin New York kentinde gün doğumu Hudson Nehri üzerinden güzel görüntüler oluşturdu. Bazı Amerikalılar pazar sabahını spor yaparak değerlendirdi. ( Islam Doğru - Anadolu Ajansı )


  • 21
    Bursa'da kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının en yüksek 3 derece olarak ölçüldüğü Bursa'da, karın yanı sıra sis de etkili oluyor. Kar yağışıyla kentteki cami ve tarihi binalar beyaza büründü. Fotoğrafta Kozahan görülüyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )


  • 22
    Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olan, 134 tür ve 3 binin üzerinde yaban hayvanına ev sahipliği yapan İzmir Doğal Yaşam Parkı, salgın tedbirleri nedeniyle en sakin dönemini yaşıyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )


  • 23
    Bursa Hayvanat Bahçesi'nin soğuk hava şartlarına alışkın olan sakinleri, yoğun kar yağışında beyaz örtüyle kaplanan yaşam alanlarında besleniyor. Büyükşehir Belediyesince 1998 yılında kurulan, 138 türden 1500 civarında hayvanı barındıran tesiste yoğun kar yağışı, ağır hava şartlarına alışkın hayvanlara adeta doğal yaşamlarını hatırlattı. Günlük üç öğünde yarım kilogram balık tüketen penguenler, yemeğin ardından yüzüyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )


  • 24
    Fransa'da vatandaşlar tartışmalı genel güvenlik yasa tasarısına karşı protestolar düzenledi, özgürlüklerinin korunması için yürüyüş yaptı. Başkent Paris başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde organize edilen protestolarda göstericiler, güvenlik güçlerinin görüntülerinin sosyal mecralarda yayımlanmasını yasaklayan yasa tasarısının geri çekilmesini istedi. Gösteride "Polis her yerde, adalet hiçbir yerde", "Polis devleti gösteri yapmamızı engelleyemez" sloganları atıldı. ( Julien Mattia - Anadolu Ajansı )


  • 25
    ABD'nin başkenti Washington DC'deki Kongre binası ve çevresinde, ülkenin yeni başkanı seçilen Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreni öncesi güvenlik önlemleri artırıldı. Biden'ın yemin töreni hazırlıkları kapsamında Washington'da çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapatılırken, alınan muhtemel saldırı ihbarlarına karşılık kentte yoğun güvenlik önlemleri söz konusu. Yemin töreninde 25 bin Ulusal Muhafız başkentte görev yapacak. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı )


  • 26
    Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak sığındıkları çadırları sağanak nedeniyle su basan siviller, zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Sağanak nedeniyle İdlib'in kuzeyindeki Harbanouş Kampı'nda oluşan su birikintisi ve çamur, sığınmacıları olumsuz etkiledi. ( İzzeddin İdilbi - Anadolu Ajansı )


  • 27
    Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bihaç şehri yakınlarında bulunan "Lipa" kampında kalan göçmenler, dondurucu soğuğa rağmen imkansızlıklar nedeniyle açık havada yıkanmak zorunda kalıyor. Kışın gelmesiyle yaşam koşulları iyice ağırlaşan göçmenler, kıyafetlerini kampın yakınında bulunan derede yıkarken, kendileri de aynı derede banyo yapıyor. attaniyelere sarılarak soğuktan korunmayan çalışan göçmenler, her gün karlı ve buz tutmuş yollardan geçerek temizlikleri için kampın yakınındaki dereye gidiyor. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Ajansı )


  • 28
    Malatya'da da kar yağışı etkili oluyor. Darende ilçesinde dün gece başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar polis ve karayolları ekiplerince kurtarıldı. ( Ayhan İşcen - Anadolu Ajansı )


  • 29
    İran Ordusu, ülkenin güneydoğusunda yer alan Umman Denizi kıyısındaki Mekran sahilinde askeri tatbikat başlattı. Tatbikata, hava indirme, özel kuvvetler ve acil müdahale ekiplerinden oluşan askeri birlikler katıldı. ( İran Ordusu - Anadolu Ajansı )


  • 30
    Kuş gözlemcileri, zengin yaşam kaynaklarıyla yaklaşık 300 kuş türüne ev sahipliği yapan Gediz Deltası'nda yeni türlerin izini sürdü. Her yıl birçok ülkede gerçekleştirilen 2020 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinasyonunda sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gönüllü kuş gözlemcilerinin de katılımıyla Çakalburnu Lagünü'ndeki flamingolar da sayıldı. ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )


  • 31
    İstanbul'da erken saatlerde başlayan kar yağışının ardından Galata Kulesi ve çevresi beyaz örtüyle kaplandı. ( İslam Yakut - Anadolu Ajansı )


  • 32
    Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (ANVISA), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen CoronaVac ve Oxford-AstraZeneca aşılarının ülkede acil kullanımına onay vermesinin ardından Rio de Janeiro kentinde iki yaşlı kadın Terezinha da Conceicao ve Dulcineia da Silva, Kurtarıcı İsa Heykeli önünde CoronaVac ile aşılandı. ( Fabio Teixeira - Anadolu Ajansı )


  • 33
    Edirne Müftülüğünün iki katlı ahşap binası çıkan yangında tamamen yandı. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )


  • 34
    Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son zamanlarda hızla artan ve 1 milyon 908 bin 413'e ulaşan vaka sayısıyla Kolombiya'da, başkent Bogota'daki El Tunal Hastanesi, bünyesinde Kovid-19 hastalarının entübasyonunu önleyen koruyucu başlıklar bulundurmaya başladı. Hastanede, mekanik solunum cihazlarının kullanımını azaltan 12 yeni koruyucu başlık bulunuyor. Yetkililer, başlıkların solunum cihazlarının kullanımını azalttığını, hastaların, hasta yakınlarının ve görevli personelin sağlık güvenliğine büyük fayda sağladığını belirtti. ( Juancho Torres - Anadolu Ajansı )


  • 35
    Fransa'nın Strazburg kentinde kurulan bir aşı merkezinde, 75 yaş üzeri kişilere yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşı uygulandı. ( Elyxandro Cegarra - Anadolu Ajansı )


  • 36
    İstanbul'da kar yağışı Beykoz ve Levent çevresinde etkili oldu. ( İsa Terli - Anadolu Ajansı )


  • 37
    Yoğun kar yağışı Sakarya kent merkezini beyaza bürüdü. ( İbrahim Yozoğlu - Anadolu Ajansı)
  • 38
    Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, plastik atıklar geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Han Yunus kentindeki bir tesiste toplanan plastik atıklar, ayrıştırma işleminin ardından yerel endüstride kullanılmak üzere ham maddeye dönüştürülüyor. ( Ali Jadallah - Anadolu Ajansı )


  • 39
    Adana'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastalığa yakalananlar ile temaslı kişileri belirlemek için gibi çalışan filyasyon ekipleri, görevlerini özveriyle sürdürüyor. Koruyucu ekipmanlarını giyerek göreve çıkan filyasyon ekipleri, salgınla mücadele için en ön cephede savaşıyor. ( Eren Bozkurt - Anadolu Ajansı )


  • 40
    Osmanlı Devleti'nin ilk başkentlerinden olan, tarihi cami, hamam, medrese ve türbeleriyle sivil mimarinin önemli eserlerini barındıran Bursa, kar yağışının ardından gece ve gündüz ayrı bir güzelliğe büründü. Fotoğrafta gece ve gündüz aynı açılardan Kozahan görülüyor. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )


  • 41
    ABD Başkanı Joe Biden, göreve başlama törenlerinin bitmesinin ardından geldiği Beyaz Saray'da Oval Ofis'e girerek Donald Trump döneminde sıkça tartışılan politikaları geri çevirmeye yönelik ilk kararnamelerini imzaladı. ( EPA/Doug Mills/POOL - Anadolu Ajansı )


  • 42
    Fransa'da gençlik kuruluşları ve öğrenci sendikalarının çağrısıyla hükümet karşıtı gösteri düzenledi. Fransa Öğrenci Federasyonları Birliği (UNEF) ve diğer gençlik kuruluşları, yaşam ve eğitim koşullarını savunma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitim kurumlarının kapalı olması ve üniversitelerin açılış tarihlerinin açıklanmamasını protesto amacıyla öğrencilere gösteri çağrısı yaptı. Başkent Paris'teki Georges Bernanos Caddesi'nde toplanan binlerce öğrenci, Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanlığının önüne yürüdü. ( julien mattia - Anadolu Ajansı )


  • 43
    Beyaz Saray'dan sabah erken saatlerde ayrılan ABD Başkanı Donald Trump, görevinin son saatinde Florida'ya vardı. ( Stringer - Anadolu Ajansı )


  • 44
    Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 13. haftadan ertelenen maçta Ziraat Bankkart ile Tokat Belediye Plevne takımları Başkent Voleybol Salonu'nda karşılaştı. Bir pozisyonda Ziraat Bankkart'tan Van Garderen, Emin Gök ve Arslan Ekşi ile Tokat Belediye Plevne'den Abdullah Çam mücadele etti. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )


  • 45
    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın yakınlarındaki kampta kalan göçmenler, her gün Ilidza semtinde bulunan termal su kaynağına gelerek yıkanıyor. Dondurucu soğukların etkili olduğu Saraybosna'daki göçmenler, kaldıkları kampta su sıcaklığının oldukça soğuk olduğunu, kaplıca kaynağına gelerek bir nebze olsun ısındıklarını söylüyor. Ilizda'daki termal su kaynağı her gün düzenli olarak gelen göçmenleri ağırlıyor. ( Elman Omic - Anadolu Ajansı )


  • 46
    İsrail ordusundan topçu birliği, Gazze'nin orta kesimlerinde bir evi vurdu. İsrail'den yapılan top atışları sonucu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki top mermisi isabet eden evde ağır hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı. ( Ali Jadallah - Anadolu Ajansı )


  • 47
    Elazığ'ın tarihi Palu ilçesinde kar yağışı etkili oldu. ( Enver Hancı - Anadolu Ajansı )


  • 48
    İstanbul'da erken saatlerde başlayan kar yağışının ardından Sultanahmet Camisi ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile çevresi beyaz örtüyle kaplandı. ( Lokman Akkaya - Anadolu Ajansı )


  • 49
    Tunus'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına tepki gösteren gruplar güvenlik güçleri ile çatıştı. Başkent Tunus'un Tedamun semtinde yasağa rağmen sokağa çıkan gruplara güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. ( Nacer Talel - Anadolu Ajansı )


  • 50
    Akdeniz havzasının en önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, 300’e yakın kuş türü ve geniş bitki türlerinin yanında yılkı atlarına da ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki atlar, civarda yaşayan insanların yıllar önce buraya otlatma amaçlı bıraktıkları ya da yaşlılık ve sakatlık gibi nedenlerle saldıkları atların devam eden nesilleri olarak biliniyor. Deltadaki biyolojik çeşitliliğin korunmasında önemli rol oynayan atların beslenmesiyle bazı bitkilerin gelişmesi engellenerek bu türlerin baskın hale gelmesinin önüne geçiliyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız