Matrix filminin konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor? (Matrix 4 ne zaman vizyona girecek?)

1 Nisan 2022'de serinin dördüncü son filmiyle yayınlanması beklenen Matrix filmi televizyonda yayınlanmasının ardından tekrar gündeme geldi. Sinemaseverler 1999’da The Matrix vizyona girdiğinde daha önce ona benzer bir film hiç görmemişti ve filmin senarist koltuğunda Wachowski kardeşler o dönemde pek çok kişinin başını döndürmeyi başarmıştı. Aradan yıllar geçmesine rağmen popülerliğini yitirmeyen Matrix filmi hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberler 07.02.2021 - 11:43

  • 1
    İlk kez 20 yıl önce 31 Mart 1999’da yayınlanan Matrix dördüncü film ile beyaz perdeye dönecek.
  • 2
    Senaristliğini Lilly Wachowski ve Lana Wachowski kardeşlerin yaptığı The Matrix filminin oyuncu kadrosunda  Keanu Reeves (Neo), Laurence Fishburne (Morpheus), Carrie-Anne Moss (Trinity), Hugo Weaving (Ajan Smith), Paul Goddard (Ajan Brown), Robert Taylor (Ajan Jones), Julian Arahanga (Apoc), Marcus Chong (Tank), Matt Dora (Fare), Gloria Foster (Kahin), Belinda McClory (Switch), Joe Pantoliano (Cypher), Anthony Ray Parker (Dozer)  gibi isimler yer alıyor.
  • 3
    The Matrix serisinin 4. filminde Ajan Smith ya da Morpheus gibi karakterler olmayacak. Ancak onların yerine filmi yıldız oyuncular ve yeni karakterleri gelecek. Broadway'in sevilen oyuncularından Neil Patrick Harris'in yeni karakterlerden birine hayat verecek.
  • 4
    1 Nisan 2022'de izleyiciyle buluşması beklenen Matrix 4'ün oyuncu kadrosunda Neil Patrick Harris'in yanı sıra orijinal filmlerin Neo'su Keanu Reeves, Trinity'ye hayat veren Carrie Anne Moss, Merovingian olarak Lambert Wilson ve Niobe olarak Jada Pinkett Smith'in yer alacak. Ayrıca Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Matrix 4'ün diğer önemli isimleri arasında yer alıyor.
  • 5

    Yönetmen koltuğunda Wachowski Kardeşler'in oturduğu The Matrix'in konusu şöyle: 

    "Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Filmde Keanu Reeves'in canlandırdığı Neo, son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir."

    Matrix, The Matrix, The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions olmak üzere 3 seriyle yayınlandı.

  • 6

    THE MATRİX

    The Matrixte beyaz tavşanı takip eden Neo adındaki hacker, kendisine sunulan kırmızı hapı seçip gerçek dünya için savaşan direnişçilerin arasına katıldı.
  • 7
    İnsanlığı sanal gerçekliğin esaretinden kurtaracak seçilmiş kişi olduğu düşünüldüğü için, türlü eğitimlerden geçtikten sonra sistemle savaşmaya hazır hale getirildi.
  • 8

    THE MATRİX RELOADED

    İlkinde yaşananlardan altı ay sonra geçen ikinci filmde Neo, olgun ve gücünün farkında bir savaşçıya dönüştü.
  • 9
    Ancak özgür insanların yaşadığı Zionın saklandığı yer, makineler tarafından keşfedilmişti. Amaçları Zionı ve içindekileri tümüyle yok etmekti.
  • 10

    THE MATRİX REVOLUTİONS

    Gerçek dünya ile sanal gerçeklik arasına sıkışıp kalan Neo, diğerleri tarafından kurtarılmaya çalışılırken, Zion yaklaşan savaşa karşı savunma hazırlıkları yapmakla meşguldü.
  • 11
    Bu da Ajan Smithi durdurmak, savaşı durdurmak ve insanlığı kurtarmak anlamına geliyordu.
  • 12

    MATRİX'TE NEDEN HERKES GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKIYOR?

    Neo, Morpheus, Trinity gibi büyük ilgi uyandıran ve sevilen karakterlerin giydiği deri kıyafetler ve taktığı güneş gözlükleri filmin yayımlandığı dönem epey moda olmuştu. Serinin devamını getiren ikinci ve üçüncü filmler de evrenin popülaritesini artırmıştı.
  • 13
    Independent Türkçe'nin aktardığı
    teoriye göre güneş gözlüğü takanlar gerçek dünyanın simülasyonu içinde olduklarının farkındadır ve bu da onları habersiz olanlardan ayırıyor.

    Morpheus ve Neo ilk karşılaştığında, Neo olayların henüz tam olarak farkında olmasa da kırmızı ve mavi hapların görüntüsünün Morpheus’un gözlüğünden yansıması muhtemelen bir tesadüf değildi.
  • 14
  • 15
    Ajan Smith ve İkizler de güneş gözlüğü takıyordu ve teori bunun onları kasıtlı olarak insanlıktan çıkarmak için yapıldığını düşünüyor.

    Mimar, Merovingian ve Kahin de uzun süre görünseler de güneş gözlüğü taktıklarına tanık olunmamıştı. Bu da Matrix’in amacı ve tarihi hakkında herkesten çok daha fazlasını bildiklerine işaret ediyor.
  • 16
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız