Michelle Obama'nın Becoming kitabı bir haftada 1,4 milyon sattı

Barack Obama’nın eşi, ABD’nin önceki first lady’si Michelle Obama, çıkardığı biyografik kitap Becoming ile ABD ve Avrupa’da yankı uyandırdı. Kitap en çok satanlar listesinde zirveden inmiyor. Sadece bir haftada 1,4 milyon sattı.

Haberler ntv.com.tr 22.11.2018 - 10:59

  • 1

    ABD’nin eski first lady’si Michelle Obama’nın kitabı kağıt baskı ve dijital kopyası olarak ABD ve Kanada’da bir haftada 1,4 milyonluk satış yaptı.

  • 2

    13 Kasım’da piyasaya çıkan biyografik kitap Becoming’in (Olmak) ABD’de 3 milyon baskısı yapıldı. Kitap, ilk gününde 725 binden fazla sattı. Bu, yılın en büyük kitap satışlarından biri olarak lanse edildi.

  • 3

    Becoming, şu sıralar İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Danimarka ve Finlandiya’d da en çok satan kitap durumunda. Kitap, Almanya’da 200 binlik satışın ardından 100 bin adet daha basıldı.

  • 4

    İngiltere’de 575 bin adet satılan kitap, Flemenkçe çevirisiyle Hollanda’da en çok satan kitap durumundayken orijinal dilinde de en çok satanlar arasında ikinci sırada yer alıyor.

  • 5

    Hillary Clinton’ın 2003 yılında çıkardığı Living History adlı kitabı ilk haftada 600 bin kopya satmıştı. Böylece Michelle Obama, first lady’ler arasında da en çok kitabı satılan kişi olarak tarihe geçti.

  • 6

    Michelle Obama, kitabında çocuk düşürdüğünü ve kızları Malia ile Sasha'ya tüp bebek yöntemiyle sahip olduğunu açıkladı.

  • 7

    426 sayfalık kitapta ilk kez kamuoyuna açıklanan bir diğer bilgi ise Obama ve eşi eski ABD Başkanı Barack Obama'nın bir dönem çift terapisine gitmiş oldukları.

  • 8

    Obama kitabında, bir yaz akşamı Chicago'da Barack Obama'ya nasıl aşık olduğunu da anlattı. Obama, "Barack için bir şeyler hissetmek konusunda kendime izin verdiğim anda tüm duygular bir anda geldi… Bu hisler içinde şehvet, şükür, tamamlanma ve merak vardı" ifadesini kullandı.

  • 9

    Obama, kitapta ayrıca eşinin, ABD'de doğmadığı iddiasına destek verdiği için Trump'ı "asla affetmeyeceğini" söyledi. Obama, "Tüm bu mesele çok saçma ve kötü niyetliydi. Elbette altında yatan yobazlık ve yabancı düşmanlığı da çok gizli değildi" dedi ve ekledi:

    "Ya akli dengesi yerinde olmayan birisi eline silah alıp Washington'a gelseydi? Ya böyle birisi kızlarımızın peşine düşseydi? Yüksek sesli ve pervasız imalarıyla Donald Trump, ailemin güvenliğini riske attı. Ve bundan dolayı onu asla affetmeyeceğim."

  • 10

    Obama, Trump'ın başkanlık yarışını kazanmasının kendisini "şoke ettiğini" ve bunun olmasını "tüm gücüyle engellemeye çalıştığını" da ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız