Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Göbeklitepe açıklaması

Tarihçi akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Göbeklitepe'nin ilerleyen yıllarda çok daha fazla dikkati çekeceğini belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 27.09.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 24.10.2018 - 08:54

  • 1

    Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve İsviçre, Vietnam, Singapur, Fransa ve İtalya'nın aralarında bulunduğu ülkelerin eski Ankara büyükelçileri, temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitti.

    İLBER ORTAYLI GÖBEKLİTEPE'DE (TIKLA İZLE)

  • 2

    Prof. Dr. Ortaylı ve beraberindeki heyet, ilk olarak yaklaşık 3 ay önce UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Göbeklitepe ören yerini ziyaret etti.

    İLBER ORTAYLI GÖBEKLİTEPE'DE (TIKLA İZLE)

  • 3

    Ortaylı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 bin yıllık tarihe sahip bir kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

    İLBER ORTAYLI GÖBEKLİTEPE'DE (TIKLA İZLE)

  • 4

    Göbeklitepe'nin öneminin zamanla çok daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Ortaylı, "Beraberimizde emekli büyükelçiler var. Bazılarımız daha önce gördü bazılarımız ise Göbeklitepe'yi ilk kez görme fırsatı buldu. Göbeklitepe hakkında daha önce UNESCO için raporlar hazırlamıştık. Göbeklitepe ilerleyen yıllarda çok daha fazla dikkati çekecektir. UNESCO listesinde olması bu ören yerinin etrafına da şehre de büyük bir gelir getirir" diye konuştu.

    İLBER ORTAYLI GÖBEKLİTEPE'DE (TIKLA İZLE)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız