Süleyman Demirel'in hatırası Isparta'da adına kurulan müzede yaşatılıyor

Türkiye siyasetinde "baba" olarak anılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in fötr şapkasından smokinine, imzaladığı belgelerden yakın tarihe ışık tutan fotoğraflara kadar birçok objenin sergilendiği Isparta'daki müze ilgi görüyor.

Haberler Anadolu Ajansı 17.06.2021 - 14:20

  • 1

    Renkli kişiliği ve esprili söylemleriyle siyasete damga vuran ve 17 Haziran 2015'te yaşamını yitiren Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden 6 yıl geçti.

  • 2

    Demirel'in 26 Ekim 2014'te açılışını bizzat yaptığı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi de fötr şapkası ile özdeş ünlü siyasetçinin anısını yaşatıyor.

  • 3

    Doğduğu İslamköy'de vefatından 1 yıl önce Demirel'in açtığı müzede, ünlü siyasetçi ve devlet adamının Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde biriktirdiği binlerce materyal, çeşitli tarihlerde çekilen fotoğrafları, bal mumundan yapılan heykeli, inişli çıkışlı siyasi geçmişinin önemli gazete manşetleri, smokini, imzaladığı belgeler gibi objeler bulunuyor.

  • 4

    Müzeyi ziyaret edenler, Demirel'in siyasi hayatında yaptıkları icraatların yanında Türk siyasi tarihine ışık tutan nitelikteki önemli belgeleri de inceleme şansı yakalıyor.

  • 5

    Yılın her günü ziyarete açık olan müzede 46 bin kitap, 42 bin gazete ve dergi, 6 milyon belge, 8 bin hediyelik eşya, 4 bin tablo, 6 bin video-teyp kaset, 126 bin fotoğraf, halı kilim ve giysiler bulunuyor.

  • 6

    Müze Müdür Yardımcısı Mesut Turan, müzenin 8 yıldır hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen misafirlere hizmet verdiğini söyledi. Ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için tüm çabayı gösterdiklerini belirten Turan, "Salgın sürecinde müzemize kademeli olarak yaklaşık 50 bin ile 60 bin ziyaretçi aldık. Bu ziyaretçilerin çoğunluğunu şehir dışından turlarla gelenler oluşturmaktadır" diye konuştu.

  • 7

    Müzenin çok kalabalık bir yerleşim planı olduğunu belirten Turan, ellerinde mevcut müze gibi dokuz müze daha yapacak eşyanın olduğunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız