Tracey Emin'den Boris Johnson'a tepki: Başbakanlık Konutu'ndaki eserim kaldırılsın

Tracey Emin, Boris Johnson'ın corona virüs dönemindeki parti skandalına tepki gösterdi. Babası Kıbrıslı bir Türk olan İngiliz sanatçı, Başbakanlık Konutu'ndaki eserinin kaldırılmasını istedi.

Haberler 20.01.2022 - 13:58

  • 1
    Babası Kıbrıslı bir Türk olan İngiliz sanatçı Tracey Emin, Birleşik Krallık (BK) Başbakanlık Konutu ve Ofisi'nde sergilenen sanat eserinin kaldırılmasını istedi. Emin dün yaptığı açıklamada bu kararının arkasında, 2020'de corona virüs kısıtlamaları sürerken konutta düzenlenen partilerin olduğunu söyledi.

  • 2
    58 yaşındaki Emin'in, More Passion (Daha Fazla Tutku) adlı neon eseri, Downing Sokağı adıyla da bilinen konuta, eski Başbakan David Cameron döneminde 2011'de yerleştirilmişti. Independent Türkçe'nin haberine göre; eserin bir fotoğrafını paylaşan sanatçı, "Bu, Downing Sokağı'ndaki neonum. Devlet sanat koleksiyonuna hediye etmiştim" dedi ve  Boris Johnson'ı eleştirdi.
  • 3
    Emin "Şu anda sanat eserimin Downing Sokağı'ndan kaldırılmasını talep ediyorum. Bu hükümetin ihtiyaç duyduğu son şeyin Daha Fazla Tutku olduğunu hissediyorum. Mevcut durum utanç verici" dedi.
  • 4
    The Guardian'a da eseri geri istemediğini söyleyen Emin, "Sanat eseri devlete ait, şu anda iktidarda olana değil" dedi.
  • 5
    Sanat dünyasının en prestijli ödüllerinden Turner Ödülü'nü 1999'da kazanan Emin, pandemi sebebiyle halkının acı çektiği bir dönemde Başbakanlık Konutu'nda partilerin düzenlemesinin utanç verici olduğunu vurguladı.

  • 6
    Emin'e 2020'de mesane kanseri teşhisi konmuş, sanatçı Nisan 2021'de hastalığı yendiğini açıklamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız