Wentworth Prison ile Orange is the New Black kıyaslaması

Star TV’nin yeni dizisi Avlu, Avustralya dizisi Wentworth Prison’un yasal uyarlaması olarak ekrana geliyor. Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı ve Ruçhan Çalışkur'un başrolde yer aldığı dizi, çoğu kişi tarafından bir başka hapishane dizisi olan Netflix’in popüler yapımı Orange is the New Black’e de benzetildi. Peki dünya çapında ünlü iki dizi; Wentworth Prison mı, Orange is the New Black mi? Seyredenler Wentworth Prison’ı tercih ediyor. İşte Wentworth Prison’ı Orange is the New Black’e göre öne çıkaran taraflar...

Haberler ntv.com.tr 05.04.2018 - 07:14

  • 1

    ORİJİNAL Mİ UYARLAMA MI?

    SoHo TV'de ilk kez 2013 yılında yayınlanan Wentworth Prison, 1979 yılından 1986 yılına kadar Network Ten kanalında yayınlanan Prisoner adlı dizinin yeniden uyarlaması. Orange is the New Black ise Jenji Kohan tarafından yaratılan ve ilk olarak 2013'te Netflix'te yayınlanan Amerikan komedi-drama dizisi.

  • 2

    WENTWORTH DAHA GERÇEKÇİ

    Orange is the New Black, kadın karakterlerini güçlü göstermekten yanayken, Wentworth hapishanedeki hayatı olduğu gibi yansıtmasıyla daha gerçekçi bulunuyor. Sert ve acımasız sahnelerden kaçınılmıyor. Bu nedenle izlemesi daha yorucu da olsa hafızalarda yer edinmeyi başarıyor.

  • 3

    OYUNCU BAŞARISI

    Her iki dizi de oyuncular açısından çeşitliliğe önem veriyor. Wentworth’te roller arasındaki dengeli dağılım dikkat çekiyor. Karakterler, etkili performanslarıyla hüzünlendiriyor, güldürüyor, şaşırtıyor.

  • 4

    KİM DAHA KÜSTAH?

    Orange is the New Black oyuncusu Ruby Rose ile Wentworth Prison’daki Nicole da Silva aynı kulvarda yarışıyor. Dövmeli, küstah ve seksi... Seyircinin gözünde, Silva’nın hayat verdiği Franky Doyle karakteri bir tık önde görünüyor.

  • 5

    KÖTÜ KARAKTERDE WENTWORTH ÖNDE

    Wentworth Prison’ın kötü karakteri Joan Ferguson, şimdiye kadar dizilerde rol alan bütün kötü karakterlerin üstünde görünüyor. Pamela Rabe’in hayat verdiği karakter, “Daha kötüsünü yapamaz” dediğiniz anda daha kötüsüyle seyirciyi şaşırtmayı başarıyor.

  • 6

    HANGİSİ DAHA KOMİK?

    Orange is the new Black, bir kara komedi ve pek çok sahnesiyle seyirciyi güldürüyor. Wentworth Prison ise gerçek hapishane yaşamının gerçekçi tasvirini yaparken karanlığın içinden bir komedi unsuru yakalıyor. Kahkahalara boğmasa da seyirciyi gülümsetiyor.

  • 7

    HANGİSİ DAHA ŞAŞIRTICI?

    Wentworth Prison’da seyirci her zaman beklenmedik olaylarla karşılaşıyor. Bölüm bittiğinde seyircide daha fazlasını görme ve öğrenme isteği uyandırıyor. Tansiyon daima yüksek.

  • 8

    HAPİSHANEDE AŞK

    Her iki dizide de hapishane içinde ilişki yaşanıyor. Wentworth Prison’da Franky Doyle karakteri ile Erica arasındaki dokunaklı ilişki ile Doreen ve Nash’in ilişkisi hapishanede ilişki yaşamanın zorluğunu gözler önüne seriyor.

  • 9

    DİZİ ATMOSFERİ

    Dizi atmosferi açısından Wentworth Prison’ınki seyirciye daha gerçekçi geliyor. Hapishane, gerçekte olduğu gibi karanlık ve korkutucu bir görünüme sahip. Dizinin müziği de bu karanlık atmosfere katkı sağlıyor. Orange is the New Black ise bir kara komediye uygun olarak daha aydınlık bir atmosfere sahip.

  • 10

    WENTWORTH’ÜN GÜÇLÜ KADINLARI

    Wentworth Prison’ın Franky ve Bea karakterleri güçlü kadın karakterler olarak öne çıkıyor. Düşmana karşı acımasız, arkadaşlarına sadık, komik, dirençli özellikleriyle ilham verici karakterler. Öte yandan Liz karakteri geçirdiği travmaya rağmen hala herkese güvenmesiyle ve hapishanenin en vicdanlı kadını olmasıyla seviliyor. Bir trans kadın olan Maxine, dizinin en güçlü ve en sevilen karakterlerden biri haline geldi. Dizinin kötü karakteri Joan Ferguson da sarsılmaz gücüyle takdire şayan.

  • 11

    WENTWORTH KEŞFEDİLMEYİ HAK EDİYOR

    Orange is the New Black, yeni jenerasyonun en güçlü dizilerinden biriyken kara komedi ile dram arasındaki kimlikle mücadele ediyor ve bu da ona ivme kaybettirebiliyor. Wentworth Prison ise bükülmeler ve duygularla dolu cesur bir dizi olarak kaldı ve bu sayede hayran kitlesi büyümeye devam ediyor. Dokunaklı performansları, akıllıca yazılmış senaryosu, karanlık atmosferi ve mizah anlayışıyla bir şans verilmesini hak ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız