Tatil yerlerinde bayram yoğunluğu

Arefe günüyle birlikte bayram tatili başladı. Marmaris, Akyaka gibi tatil yerlerinde yoğunluk oluştu. Sıcaktan bunalanlar dört günlük tatili değerlendirmek için çareyi deniz tatilinde buldu.

Haberler DHA 30.07.2020 - 14:31

  • 1

    MARMARİS'TE TATİLCİ YOĞUNLUĞU

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bayram tatilinin başlamasıyla yoğunluk arttı. Turistik mahallelerde bulunan 270 pansiyon ve apart oteldeki doluluk oranı, yüzde 70'leri buldu.

    Marmaris turistik mahalleleri, eşsiz oksijen deposu ormanları ve turkuaz rengi deniziyle çekim merkezi oldu. 

  • 2
    Kurban Bayramı tatili için kenti tercih edip, doğal hayat içinde vakit geçirmek isteyenler, ilçenin turistik mahallerine akın etti. Yeşil ve mavinin buluştuğu turistik mahalleler Orhaniye, Selimiye, Bozburun, Söğüt, Turgut ve Hisarönü'nün toplam 10 bin olan nüfusu, bayram tatiliyle 3 katına çıktı.
  • 3
    İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Manisa ve Aydın gibi büyük şehirlerden özel araçlarıyla ilçeye gelenler yazlıklara, pansiyon ile apart otellere yerleşti. Turistik mahallelerde bulunan 270 pansiyon ve apart otelde doluluk oranı yüzde 70'leri buldu.
  • 4
    Apart otel işletmecisi Barış Ünlü "Corona virüs salgını nedeniyle tatilciler izole ve sağlıklı yerler istedikleri için tatillerini, orman ile denizin bütünleştiği mahallerde geçirmek istedi. Talep artınca turistik 7 mahalledeki küçük çaplı oteller doldu. Bayram tatili boyunca işletmemizde hiç boş oda yok. Pandemi dönemlerinde evlerinde izole olan vatandaşlar, huzurlu ve güvenli tatil için mahallemizdeki işletmeleri tercih etti. Şu an 11 odamın hepsi dolu. Selimiye Mahallesi'nde boş oda bulmak neredeyse imkânsız" dedi.
  • 5

    'SAKİN ŞEHİR' AKYAKA'DA BAYRAM YOĞUNLUĞU

    Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'nde bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Turistik mahallede plajlar dolarken, tatilciler deniz ve güneşin keyfini çıkarıyor.
  • 6
    Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılının haziran ayında 'Sakin Şehir' ilan edilen Akyaka’da, Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yoğunluk başladı. Dünyaca ünlü Akyaka Halk Plajı tatilcilerle doldu.
  • 7
    Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Akyaka'da yurdun farklı kentlerinden gelen yerli turistler plajda gün boyu denize girip, güneşlenmenin keyfini çıkardı. Turistler su sporları ve tekne turlarına da ilgi gösterdi.
  • 8
    Kandilli Koyu, Sedir Adası, İncekum, Lacivert Koyu ve Sualtı Mağarası da en çok ilgi gören plajlardan oldu.
  • 9
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız