Barcelona'yı 'mat' eden adam Alexander Arnold

Liverpool'un 3-0'ın rövanşında Barcelona'yı 4-0 yendiği Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasının en büyük mimarlarından biri olan Trent Alexander-Arnold oldu. Çocukluğundan beri satranç tutkunu olan ve 4. golde korner atışında zekasını konuşturan genç yıldız Barcelona'yı mat etti.

Haberler ntv.com.tr 09.05.2019 - 06:49 Son Güncelleme : 09.05.2019 - 07:25

  • 1
    Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında 3-0 yenildiği Barcelona'yı evinde 4-0'la geçerek finale yükselen Liverpool bir mucizeye imza attı.
  • 2

    Karşılaşmada turu getiren 4. gol zeka ürünü olarak adlandırıldı. Satranca olan ilgisi ile bilinen geçtiğimiz yıl Dünya satranç şampiyonu Manus Carlsen ile de karşılaşan Trent Alexander-Arnold'un tüm Barcelona savunmasını uyutan akıl dolu köşe vuruşu Liverpool'u finale taşıdı.

    FARKLI BİR SATRANÇ MAÇI

  • 3
    Köşe vuruşunu kullanmak üzereyken vazgeçer gibi yapan genç yıldız Origi'nin uygun pozisyonda olduğunu görünce geri dönüp atışı kullandı. Barcelona savunması köşe vuruşunu başkası kullanacak diye beklerken Origi golü attı. Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp bile, "Golü kimin attığını görmedim. O an yardımcılarımla neler yapabiliriz diye konuşuyorduk" dedi.
  • 4
    Dünyaca ünlü işinsanı Bill Gates'in 9.hamlede kaybettiği santrançta dünyanın bir numarası Magnus Carlsen'in karşısına çıkmatan çekinmeyen ve 17 hamlede maçı kaybeden 20 yaşındaki Alexander-Arnold, Barcelona'ya adeta "Şah ve Mat" dedi.
  • 5
    İlkokuldan bu yana babasının teşvikiyle satranç oynadığını anlatan Arnold, "Arkadaşlarım beni çok övünce eğlenmek adına da Magnus'a karşı oynamayı kabul ettim" diyor.
  • 6
    28 yaşındaki Norveçli Magnus Carlsen, Dünya sıralamasında bir numarada yer alıyor. Carlsen Popüler kültürde Satrancın Mozart'ı olarak adlandırılır. Carlsen'in bir dönem hocalığını yapan satranç efsanesi Garry Kasparov, kendisini popüler kültürde yer edinmekte zorlanan satrancın “Son umudu” tanımlamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız