Galatasaray'a Yunanistan'da çirkin tavır

Galatasaray, Olimpiakos ile oynanacak özel maç için gittiği Yunanistan'da PCR testlerinin kabul edilmemesi nedeniyle geri döndü.

Haberler Ntvspor 12.07.2021 - 21:32 Son Güncelleme : 13.07.2021 - 00:30

  • 1
    Olimpiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı, Yunan yetkililerin yeni tip corona virüs (Covid-19) testlerini kabul etmemesi ve sergiledikleri kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri döndü.
  • 2
    Sarı-kırmızılı kulüp bir açıklama yaparak, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden PCR testi istemesi üzerine, yaşanan sorunun çözülemediğini belirtti.
  • 3

    İki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına rağmen Yunan yetkililerin son 72 saat içinde yapılan testleri kabul etmeyerek yeni test istemesi üzerine başlayan süreçte, pasaport kontrolünden geçen sarı-kırmızılı oyuncular da takım otobüsünden indirildi.

  • 4

    Yaşanan problemin çözümü için yaklaşık 2 saat havalimanında bekletilen sarı-kırmızılı ekip daha sonra İstanbul'a döndü.

  • 5
    İnternet sitesinden bir açıklama yayımlayan Galatasaray Kulübü, bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapıldığını vurgulayarak Yunan makamlarından özür beklediklerini deklare etti.
  • 6

    TFF'DEN TEPKİ

    Federasyondan yapılan açıklamada, "Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina'ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Kulübü'müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz." denildi.

  • 7

    "İYİ NİYETTEN UZAK"

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Yunanistan'da Galatasaray Futbol Takımı kafilesine yönelik tavrın "centilmenlikten ve iyi niyetten uzak" olduğunu bildirdi.
  • 8

    BAKAN KASAPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu "Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum." dedi.

  • 9

    ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından, "Bugün Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!" mesajını paylaştı.
  • 10

    AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

    "Yunanistan’ın Galatasaray’a dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz.

    Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur.

    Galatasaray dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez.

    Yunan makamlarının Galatasaray’a yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz."
  • 11

    YUNANİSTAN'DAN AÇIKLAMA

    Galatasaray kafilesinin Atina'da havalimanında saatlerce bekletilmesine ilişkin Yunanistan'dan ilk açıklama geldi. Ülkeye giriş için genel kuralların uygulandığı savunuldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız