Kıvanç’tan tarihi atlayış

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Kıvanç Gür, geçen 5- 8 Şubat tarihleri arasında Hollanda'da yapılan Uluslararası Eindhoven Diving Cup Kule ve Tramplen Atlama Şampiyonası'nda Genç B kategorisinde ikincisi olarak, bu branşta önemli bir başarı elde etti.

Haberler DHA 11.02.2015 - 11:32

  • 1
    Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Kıvanç Gür, geçen 5- 8 Şubat tarihleri arasında Hollanda'da yapılan Uluslararası Eindhoven Diving Cup Kule ve Tramplen Atlama Şampiyonası'nda Genç B kategorisinde ikincisi olarak, bu branşta önemli bir başarı elde etti.


  • 2
    Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) sporcusu olan Kıvanç Gür, kule ve tramplen atlama branşında Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Geçen 5- 8 Şubat tarihleri arasında 21 ülkeden 46 takımın katılımıyla Hollanda'nın Eindhoven kentinde yapılan Uluslararası Eindhoven Diving Cup Kule ve Tramplen Atlama Şampiyonası'nda Genç B kategorisinde mücadele eden Kıvanç Gür üstün bir performans sergiledi.
  • 3
    Şampiyonada kendi kategorisindeki 16 kişi içerisinden ikinciliği elde eden Kıvanç Gür şöyle dedi:
    "Ben bu spora ağabeyim sayesinde başladım. Kendisi eski milli takım sporcusu. Ben de küçükken hep koltuktan koltuğa atlardım. Sanırım bu yüzden atlama sporuna merak sardım ve çok hoşuma gitmeye başladı. 3 yıldır bu sporu yapıyorum. 9 kez Türkiye birincisi olup milli formayı giydim."


  • 4

    HEDEF BAKÜ'DE DERECE ALMAK

    Son olarak Hollanda'da yapılan Uluslararası Eindhoven Diving Cup Kule ve Tramplen Atlama Şampiyonası’nda ikinci olarak gümüş madalya kazandığını ifade eden Kıvanç Gür, şöyle devam etti:
    "Bu başarımda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ülkeme böyle bir derece getirdiğim için mutlu ve gururluyum. Antrenörüm Caner Keleş nezaretinde OMÜ Yüzme Havuzu'nda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyorum. Şimdi önümüzde Haziran ayında Bakü'de yapılacak Avrupa Olimpiyat Oyunları var. Burada da ülkem için mücadele edeceğim. Hedefim bu şampiyonada da en iyi dereceyi yapıp hem ülkemin, hem de kendi başarımı daha yukarı çekmek."


  • 5
    Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Branşından Sorumlu Asbaşkan Cem Görgül ise, "Kıvanç'ın yarıştığı şampiyona ve aldığı başarı, yarışma seviyesi bakımından şu ana kadar elde ettiğimiz en yüksek başarı. Türkiye Yüzme Federasyonu olarak Kıvanç'la gurur duyduk. Bu başarı, federasyonumuzun geçmiş yıllarda atlama branşına yaptığı yatırımların bir geri dönüşü" diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız