Kupada tarihe geçen hakem hataları

Dünya Kupası hakem skandallarıyla start aldı. Brezilya-Hırvatistan, Meksika-Kamerun ve İspanya-Hollanda maçlarında yaşanan hakem hataları akıllara daha önceki hakem hatalarını getirdi. İşte Dünya Kupası tarihine geçen hakem hataları...

Haberler 14.06.2014 - 17:30

  • 1

    Kupada tarihe geçen hakem hataları

    Dünya Kupası hakem skandallarıyla start aldı. Brezilya-Hırvatistan, Meksika-Kamerun ve İspanya-Hollanda maçlarında yaşanan hakem hataları akıllara daha önceki hakem hatalarını getirdi. İşte Dünya Kupası tarihine geçen hakem hataları...

    Kaynak: ntvspor.net
  • 2

    Arjantin - Fransa (1930)

    Fransa, Güney Amerikalı rakibine 2-0 yenildi ama hakemin bitiş düdüğünü yedi dakika erken çalmayı başardığı Uruguay'daki karşılaşmanın sonucu tartışmalı oldu. Fransızların şiddetli protestolarının ardından hakem oyuncuları sahaya geri çağırdı.
  • 3

    İngiltere - Batı Almanya (1966)

    Çizgiyi geçti mi, geçmedi mi? Wembley'de oynanan final maçı DÜnya Kupası tarihine damga vurdu. Karşılaşma 2-2 devam ederken Geoff Hurst'un vurduğu top kalenin üst direğine çarpıp çizginin üstüne düştü. İngiltere golü kutladı; maçın hakemi Sovyet yan hakem Tevfik Behramov'la görüştükten sonra gol kararı verdi. Sonradan yürütülen bilimsel testler topun büyük olasılıkla çizgiyi geçmemiş olduğunu gösterdiyse de bu gol bugün de hâlâ tartışılmaktadır.
  • 4

    Brezilya - İsveç (1978)

    Brezilyalı Zico’nun kornerden atılan topu karşılayıp kafa vuruşuyla kaleye göndermesi sırasında Galli futbol hakemi Clive Thomas'ın bitiş düdüğünü çalması isyana yol açtı, sonuçta maç 1-1 bitti.
  • 5

    Batı Almanya - Fransa (1982)

    Kaleci Schumacher, Dünya Kupası'ndaki kötü şöhretini bugüne kadar görülen en yontulmamış şekliyle sağlama aldı. Yarı final karşılaşması 1-1 devam ederken Patrick Battiston topu kalenin önüne kadar getirdi, ancak Schumacher kalesinden fırlayıp, Fransız oyuncunun üzerine atladı. Çenesi kırılan Battiston sahadan sedyeyle taşındıysa da Schumacher'e serbest vuruş cezası bile verilmedi; kaleci penaltı atışlarında kahramanlığına devam etti.
  • 6

    İngiltere - Arjantin (1986)

    Dünya Kupası literatürüne 'Tanrı'nin eli' olarak geçen bir gol. Mexico City'de oynanan çeyrek finallerde İngiltere yerini korumak için mücadele verirken, Diego Maradona ile Peter Shilton'un birlikte yükseldikleri topa eliyle vuran Arjantinli efsane oyuncu, golünü kalecinin üzerinden ağlara gönderdi. İngiltere savunmasının öfkeli itirazlarına rağmen 'Tanrı'nın Eli' ile atılan bu gol sayıldı.
  • 7

    Brezilya - Türkiye (2002)

    2002 Dünya Kupası'ndaki ilk maç, ilk heyecan... Brezilya ile oynanan grup karşılaşmasının son dakikalarına 1-1'lik eşitlikle girildi. Maçın 87. dakikasında Güney Koreli hakem, sahneye çıktı. Alpay'ın Luizao'yu ceza sahası dışında düşürmesine rağmen hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Rivaldo, Sambacılar'a 3 puanı getirdi.
  • 8

    Güney Kore - İtalya (2002)

    Ev sahibi taraftarın yaygarasından etkilendiği iddiaları arasında tamamlanan maçtan sonra tüm dikkatler Ekvatorlu hakem Byron Moreno üzerindeydi. Dördüncü dakikada Kore'ye tartışmalı bir penaltı vermesinin ardından, yine tartışmalı bir pozisyonda ikinci sarı kartı gösterdiği Francesco Totti'yi sahadan gönderdi. Damiano Tommasi'nin altın gole giden hamlesi geçersiz sayıldı, ev sahibi takım sonradan zaferi yakaladı.
  • 9

    Güney Kore - İspanya (2002)

    İspanya'nın iki golünün geçersiz sayılmasıyla şans bir kez daha ev sahibi takımın yüzüne güldü, Koreliler çeyrek finale penaltılarla yükseldi. Devre arasından hemen sonra İspanya'nın serbest vuruşunu alan Kim Tae-young topu kendi kalesine gönderdi gibi görünse de Fernando Morientes'in 'ofsaytı' nedeniyle bu hamle geçerli sayılmadı. Ardından, uzatma dakikalarında Joaquin çizgiyi geçmemesine rağmen çizgiyi geçtiği gerekçesiyle yaptığı orta sonrasında Morientes'in kafayla attığı gol sayılmadı.
  • 10

    Hırvatistan - Avustralya (2006)

    Bir maçta bir oyuncu 3 sarı kart görür mü? Hırvatistan ile Avusturalya arasında oynanan karşılaşmada İngiliz hakem Graham Poll bunu başardı. Hırvat oyuncuya 2. sarı kartı gösteren Poll, oyuncuyu kırmızı kartla oyundan atmayı unuttu. Maçın ilerleyen dakikalarında bir pozisyon sonrası Simunic'e bir sarı kart daha gösteren İngiliz hakem bu kez oyuncuyu oyun dışına gönderdi. Poll bir oyuncuya bir maçta 3 sarı gösteren hakem olarak tarihe geçti.
  • 11

    İtalya - Avustralya (2006)

    İtalya ile Avustralya arasında oynanan 2. tur karşılaşmasının uzatma dakikalarında İspanyol hakem tartışmalı bir penaltı kararı verdi. Bu karar sonrasında topun başına geçen Totti, İtalya'yı çeyrek finale çıkaran golü attı.
  • 12

    Arjantin - Meksika (2010)

    Arjantin'in Meksika'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşma Arjantin'li Tevez'in attığı golle tarih sayfalarındaki yerini aldı. Çünkü Tevez, gol attığı pozisyonda ofsayt konumundaydı. Maçın ardından Carlos Tevez yaptığı açıklamada pozisyonun ofsayt olduğunu itiraf etti.
  • 13

    Almanya - İngiltere (2010)

    Yine Almanya-İngiltere maçı, yine tarihe geçen bir karar... İkinci tur karşılaşmasında maç Almanya'nın 2-1 üstünlüğü ile devam ederken Lampard'ın vurduğu top üst direğe çarpıp kale çizgisini geçse de hakem golü vermedi. Sonuçta karşılaşmayı 4-1 kazanan Almanlar adlarını bir üst tura yazdırdı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız