2012'de çığır açacak bilgisayar teknolojileri

Mashable, 2012'de bilgisayar teknolojilerinde çığır açacak beş ürünü belirledi.

Haberler 01.04.2012 - 09:14

  • 1

    Gözle kontrol

    Mashable sitesi, bilgisayar teknolojisinde çığır açacak beş ürünü belirledi...

    Bilgisayarınızı gözlerinizle kontrol etmek 2012 için bir bilim kurgu fantezisi olarak görülebilir ama değil. Tobi şirketinin “Gaze Interaction” teknolojisi, kullanıcıların gözleriyle bilgisayar ekranlarında gezinme, yukarı-aşağı hareket etme, görüntü yaklaştırma-uzaklaştırma ve seçim yapma olanağını sağlıyor.
  • 2

    Gözle kontrol

    Tobi’nin orijinal ürün yöneticileri (OEM), kullanıcı ara yüzü olarak, göz takip teknolojisi içeren diz üstü bilgisayar, oyun konsolları ve çevre birimleriyle kullanılabilecek. Bir uygulamayı açmak için gözünüzle doğrudan uygulamanın ikonuna bakmanız, görüntü yaklaştırmak için de ikona gözlerinizi dikmeniz gerekecek.
  • 3

    İşaretle kontrol

    Oyun konsolları, el ve kol hareketleri aracılığıyla kullanıcılara büyük bir eğlence potansiyeli sunuyor. Ancak bu teknoloji artık oyun konsollarıyla sınırlı kalmayıp bilgisayarlarımıza geliyor. Başta Microsoft’un Kinect’i olmak üzere birçok şirket el ve kol hareketleriyle komut vermeyi sağlayan konsol teknolojisini geliştirirken, XTR3D şirketi bu teknolojiyi çok daha ileri bir boyuta taşıdı.
  • 4

    İşaretle kontrol

    Tablet ve diz üstü bilgisayarlar ile televizyon karşısında ellerinizle her türlü oyunu oynayabildiğiniz gibi, karşılıklı olarak iki kişi de bir oyunu bu teknolojiyle oynayabiliyor. XTR3D teknolojisinin en etkileyici tarafı, bir kamera tarafından algılanan hareketlerin 15 santimden 2.5 metreye kadar mesafelerde kullanılabilmesi.
  • 5

    Gelişmiş Dokunmatik Kontrol

    Dokunmatik ekranlar henüz geleneksel bilgisayarların sunduğu kolay erişilen gelişmiş kontrolleri ve menü seçeneklerini sunamıyor. Aradaki farkı bir belge üzerinde basit işlemler yapmaya çalışırken rahatlıkla görebiliyoruz. Son sürat gelişen bilgisayar teknolojisi, dokunmatik özelliğin sunamadığı kısa yolları beklenmedik hızla değiştirebilir.
  • 6

    Gelişmiş Dokunmatik Kontrol

    “Keyglove” adı verilen ve eldiven gibi giyilen cihaz, dokunmatik ekran bilgisayarcılığına çok yeni özellikler getirecek. Farenin tuşları Keyglove ile kullanılabilecek, menüler açılıp istenen işlem yapılabilecek. Ayrıca, tüm tuşların işlevleri bu cihazla gerçekleştirilebilecek.
  • 7

    Giyilebilir girdi cihazı

    Kickstarter şirketinin üzerinde çalıştığı "Ringbow" projesi, 2012’in en başarılı bilgisayar teknolojilerinden biri olabilir. Ringbow, giyilebilir, kablosuz, açık kaynaklı bir girdi cihazı. Özelliği ise akla gelebilecek her türlü bilgisayar işlemini yerine getirebilecek, inanılmaz esnek bir cihaz olması. Kısaca, giyilebilir bir konsoldan farkı yok.
  • 8

    Giyilebilir girdi cihazı

    Ringbow ile kullanıcılar oyun oynayabilecek, tasarım yapabilecek, müzik dinleyebilecek, cihaz kontrolleri sağlayacak. Tek elle kullanılacak Ringbow, çok sensörlü kombinasyonuyla birçok cihazın kontrol edilmesini sağlayacak.
  • 9

    Ses ile kontrol

    Son olarak, insanların sahip olduğu en doğa ara yüzü, sesleri bilgisayar teknolojilerinde kullanabileceğiz. Ses tanımlaması, iPhone’un Siri, Microsoft’un Kinect, Google Search ve hatta Windows 8’de sunulacak bir teknoloji.
  • 10

    Ses ile kontrol

    Ses tanımı teknolojisinin gelişmesiyle, kullanıcılar dil teknolojilerinin de bir adım gittiğine tanık oluyor. Yakın gelecekte, yapay zekalı ve diyaloğa dayanan ses asistanlarının gelişmesi, bilgisayar ve mobil cihazların kullanımında çok büyük kolaylıklar sunabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız