iOS 10 tanıtıldı: İşte Apple'ın görücüye çıkardığı her şey

Apple merakla beklenen yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 10’u duyurdu.

Haberler ntv.com.tr 14.06.2016 - 10:00

  • 1

    WWDC 2016 konferansına start veren Apple iOS 10’u görücüye çıkardı. İşte iOS 10 ile gelen yenilikler... 

     
     

     

  • 2

    iOS 10’daki Fotoğraflar, fotoğraf arşivinizdeki sevdiğiniz fakat unuttuğunuz anları Memories’de otomatik olarak ortaya çıkararak yeniden keşfetmenizi sağlıyor.  

  • 3

    Memories, tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tarayarak sevdiğiniz fakat unuttuğunuz etkinlikleri, seyahatleri ve kişileri bulup bunları harika bir koleksiyon olarak size sunuyor. Bir Memory; tema müziğine, film adına ve sinematik geçişlere sahip otomatik olarak kurgulanmış bir film olan Memory Movie’yi de içeriyor.  

  • 4

    Memories, aygıtta bulunan yüz, nesne ve manzara algılama özelliğiyle kişileri, yerleri ve nesneleri gruplayarak albümler oluşturmak için gelişmiş bilgisayarla görme teknolojisinden yararlanıyor. Bu akıllı teknoloji, Memories ve ilgili fotoğrafları sizin için kişisel ve anlamlı bir biçimde canlandırırken gizliliğinizi de koruyor. 
     

  • 5

    En sık kullanılan iOS uygulaması olan Mesajlar, iOS 10 ile animasyonlu ve kişisel yollarla ailenize ve arkadaşlarınıza daha anlamlı ve eğlenceli mesajlar göndermenizi sağlıyor.  

  • 6

    Mesajlar, özel bir kutlama yapmak için tüm ekranı kaplayan balonlar, konfetiler veya havai fişekler gibi güçlü animasyonlar, yalnızca gönderdiğiniz arkadaşınız parmağını mesajın üzerinde kaydırdığı zaman ortaya çıkan görünmez mürekkep ve daha kişisel bir dokunuş için el yazısıyla alınmış notlar içeriyor.  

  • 7

    Otomatik öneriler, sözcükler yerine emoji kullanmayı kolaylaştırıyor, Tapback özelliği yalnızca bir dokunuşla hızlı ve basit bir şekilde yanıt verme imkanı sunuyor ve zengin bağlantılar, sohbetinizi kapatmadan içerikleri görmenizi ve medya içeriklerini oynatmanızı sağlıyor. 
      

  • 8

    iOS 10, App Store’un gücünü Mesajlar’a taşıyor. Mesajlar uygulamasından ayrılmadan sohbetlere etiket yapıştırma, GIF’leri hızla kişiselleştirme, fotoğrafları düzenleme, ödeme yapma, akşam yemeği veya sinema planı yapma gibi olanaklarla kullanıcıların bir mesaj dizisinde daha eğlenceli yollarla iletişim kurabilmelerini sağlamaları için geliştiricilere yeni fırsatlar sunuyor. 
      

  • 9

    Siri Geliştiricilere Açılıyor

    iOS 10’da Siri başlıca yeni alanlara genişletilebiliyor ve kullanmayı sevdiğiniz uygulamalarla birlikte çalışarak daha da fazla iş başarabiliyor. Bir ilk olarak, geliştiriciler Siri’nin zekasına dayanarak uygulamalar geliştirebiliyor ve kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak doğrudan uygulamalarla etkileşim kurmalarını sağlayabiliyor.  

  • 10

    SiriKit sayesinde geliştiriciler, uygulamalarını mesajlaşma, telefon aramaları, fotoğraf arama, araç rezervasyonu yapma, kişisel ödemeler ve antrenmanlar için Siri’yle çalışacak şekilde veya araba üreticilerine ait uygulamalarda CarPlay uygulamalarını kontrol etmek, klima ayarlarına erişmek ya da radyo ayarlarını değiştirmek için kullanabilecekler. 

     

  • 11

    Apple Music, müzik deneyimine her açıdan çok daha fazla netlik ve kolaylık getiren yepyeni bir tasarıma sahip. Kullanılan yeni tasarım dili sayesinde müzik ön plana çıkıyor ve uygulama içinde gezinmek ve yeni müzikler keşfetmek kolaylaşıyor.  

  • 12

    Arşiv, Sizin İçin, Göz At ve Radyo sekmeleri daha büyük alan hissi sağlamak için tamamen yeniden tasarlandı ve istediğiniz müzikleri bulmayı daha da kolay hale getirmek için Arama sekmesi eklendi. Tüm bu değişiklikler bir araya geldiğinde net ve kullanımı kolay bir tasarım ortaya çıkıyor.  

  • 13

    iOS 10 ile yeniden tasarlanan News uygulaması, belirli bölümler içerecek şekilde düzenlenen yeni Sizin İçin sekmesi ile haberleri bulmanızı kolaylaştırıyor, son dakika bildirimleri ve ücretli abonelikler için destek sunuyor. 
     

     

  • 14

    Apple bugün güçlü yeni Siri özelliklerini ve Apple TV için tek şifreyle beraber, kullanıcıların salonlarındaki eğlence deneyimini çok daha iyi hale getiren birçok yeni özelliğini de duyurdu. 

  • 15

    Apple TV’nin tanıtılmasından bu yana Siri daha da güçlendi. Artık 650.000’den fazla TV dizisini ve filmi arıyor. Siri, genişletilmiş yetenekleriyle daha da fazla ülkede kullanılabililiyor. 

      

  • 16

    Filmler için konu araması: Siri’den bir konuya veya temaya göre film isteyebilme özelliğiyle gerçekten izlemek istediğiniz filmleri bulmak için daha da fazla yola sahip olacaksınız. Örneğin, “Beysbol konulu filmleri göster”, “Otomobillerle ilgili belgeseller bul” veya “Seksenlerin lise komedilerini bul” diyebileceksiniz.  

  • 17

    YouTube’ta arama: Bu ayın sonundan itibaren kullanıcılar Siri’den YouTube’ta arama yapmasını isteyebilecek. Bundan böyle “YouTube’ta sevimli buldog videolarını ara” diyebileceksiniz. 

  • 18

    Canlı yayın açma: Siri’den desteklenen bir uygulamadaki canlı kanala doğrudan gitmesini isteyin. Örneğin, “CBS News’i izle” veya “ESPN’i izle.”  

      

     

  • 19

    HomeKit aksesuarlarını yönetme: Apple TV kullanıcılara HomeKit özellikli aksesuarların kontrolünü veriyor. Dolayısıyla Siri’den “Işıkları açmasını” veya “Sıcaklığı 21 dereceye ayarlamasını” isteyebileceksiniz. Apple TV, kullanıcıların evden uzakta olduklarında HomeKit aksesuarlarını kontrol etmelerine veya iOS aygıtlarındaki Home uygulamasıyla ev otomasyonu için kullanmasına da olanak verecek. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız