Las Vegas'ın 2011 güzelleri

Las Vegas'taki tüketici elektroniği fuarı CES'te görücüye çıkan yeni ürünler 2011'de hayatımıza girecek.

Haberler 07.01.2011 - 17:42

  • 1

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Microsoft'un son 4 yıldır üzerinde çalıştığı Surface dev tablet ve arayüz teknolojisi, 'Samsung SUR40 for Microsoft Surface' adıyla ilk kez ticari hedefli bir prototipe dönüştürüldü. Las Vegas'taki Consumer Electronics Show'da (CES 2011) tanıtılan, henüz geliştirilme aşamasındaki SUR40, 40 inç (1920x1080p) çok odaklı dokunma teknolojisi ve tam kablosuz bağlantıları destekliyor. Elbette en keyifli tarafı, oyun, multimedya, ev sistem kontrolü, haberleşme vs. bir evde ihtiyaç duyulabilecek hemen her işin bu tabladan yapılabiliyor olması.
  • 2

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    3D televizyon ve BluRay oynatıcılarda çok başarılı olan Sony'nin tüketici kameralarından uzak kalması beklenemez. İkinci çeyrekte piyasaya çıkması beklenen bir dizi ürün arasındaki HDR-TD10, sadece çift objektif değil, içindeki aksamın da çift olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Bu özellik bir de Panasonic'te var.
  • 3

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    2011'de ilk beşe gireceğini düşündüğümüz tabletlerden biri Lenovo'dan geliyor. IdeaPad U1, tek başına kullanıldığında Android, laptop kasasına monteli kullanıldığında ise Windows 7'yle işliyor. 10 inçlik ekrana sahip cihazın ağırlığı 1 kg'ın altında. Pek çok uygulamaya tarayıcı açmadan erişimi sağlayan LePad arayüzü ayrıca takdire şayan.
  • 4

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Paris Auto Show'da gösterilen prototipe kıyasla daha 'cilalı' görünen Audi e-tron Spyder, twin-turbo V6 benzinli ve çift elektrikli motorla gelen bir hibrit. CES fuarına özel önem veren üreticilerin başında gelen Audi, akıllı araç içi kontrol ve eğlence sistemi MMI burada da kullanıyor. Merak edenler için, Spyder, 0-100 km/s arası hızlanmayı 4.7 saniyede tamamlıyor.
  • 5

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Sony'nin CES'te gösterdiği bu fütüristik prototip, aslında başa giyilen bir 3D televizyon ve surround sound ses sistemi! 720p görüntü veren iki ayrı OLED ekran ve saplarında döşeli minik hoparlörlerden (5.1) oluşuyor.
  • 6

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    The Haus of Gaga ile Polaroid'in 1 yıllık işbirliğinden doğan tuhaf ürün CES'te görücüye çıktı. Geliştirme süreci tamamlanınca piyasaya sürülecek üçlü sette, GL10 mobil kablosuz yazıcı, GL30, dahili yazıcılı bir dijital fotoğraf makinesi ve Lady Gaga'nın bayıldığı, iki iç LCD ekranlı ve kameralı gözlük bulunuyor.
  • 7

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    2010 boyunca, yeri geldiğinde, "pahalı olmasına karşın 3D tüketici kameralarında çeşitlilik bir hayli artacak" demiştik. JVC 2011'de bu vagona atlayacak firmalardan. Full HD çekim özellikli JVC GS-TD1, 3.32 MP CMOS sensör, 64GB sabit bellek, 5X zoom ve dokunmatik LCD ekranla geliyor.
  • 8

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Planon Slimscan, CES'teki ilginç ürünlerden. En boy olarak kredi kartından daha küçük, ancak ondan biraz daha kalın bu ekranlı cihaz bir kartvizit tarayıcı. İçine yerleştirilen kartvizitteki bilgileri okuyor, ayrıştırıyor, senkronize ettiğiniz Outlook veya başka adres defterlerinize, ya da bir Excel dosyasına, ekliyor.
  • 9

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Önceki pek çok fuarda BluRay disk okuyabilen otomobil setleri gösterilmişti. Ancak Audiovox, ilk ticari sistemi tanıtarak bu alanda ilk oldu.
  • 10

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Samsung ile ünlü gözlük üreticisi Silhouette'in işbirliğinden doğan bu 3D gözlük, üç boyutlu film izleme keyfini sürerken 'şık' görünmek isteyenler için tasarlanmış. Ancak asıl önemli farkı, dünyanın en hafif 3D gözlüğü olması. Elektronik aksam gözlük saplarındaki küçük yuvalarda toplanmış. Bu sayede hem saplar daha ince hem de burnun üzerinde fazla ağırlık birikmesi önleniyor.
  • 11

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Araç içi kontrol, izleme ve eğlence sistemlerinin taşındığı tablet üniteleri, otomobil markalarıyla birlikte var oluyor CES'te. Audi'nin kullanmaya başlayacağı yeni nesil Nvidia MMI Touch ünitesi, dokunmatik ekran, hızlı Tegra işlemci, 2D ve 3D görüntü teknolojisi ve yenilenen GPS grafik arayüzleriyle A3'ten başlayarak tüm serilerde bulunacak.
  • 12

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Bir süre durulduktan sonra son birkaç yıldır atağa kalkan markalardan Motorola, ABD tablet pazarında Zoom ile şansını deneyecek. 1GHz Tegra işlemcili cihaz, 1280x800 piksel ekran, 5 mp kamera, 720p HD çekim becerisi ve 4G bağlantı opsiyonuyla geliyor.
  • 13

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Bilhassa ABD pazarında oldukça iyi satan LG akıllı telefonlar, LG Black ile zirveyi zorlayacak gibi. Las Vegas'taki Consumer Electronics Show'da (CES 2011) tanıtılan, 4 inç Nova ekranlı cihaz, görüntü kalitesinde ve incelikte (9.2mm)iddialı. Android Gindgerbread işletim sistemi kullanıyor.
  • 14

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    LG, beyaz eşyayı 'akıllı' kılan teknolojilere yatırımını sürdürüyor. Akıllı Kılavuz, Smart Diagnosis, Akıllı Erişim, Akıllı Adaptasyon ve Yiyecek Yönetimi gibi buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ve elektrikli süpürgeleri akıllı bir ağ üzerinden kontrol etmeyi sağlayan sistemler CES'te tanıtıldı.
  • 15

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Belki de en merakla beklenen tabletlerin başında Blackberry üreticisi RIM'in PlayBook modeli geliyor. En erken Mart'ta dünyada raflara çıkması beklenen şık cihaz, modifiye edilmiş Blackberry işletim sistemini kullanıyor.iPad'den farklı olarak Flash dahil neredeyse tüm video formatlarını destekliyor. Telefon görüşmesi yapılan ve yapılmayan farklı sürümlerinin çıkarılması muhtemel.
  • 16

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Sony'nin çok popüler olacağını düşündüğü Bloggie mini HD video kameralar arasında 1080p çözünürlükte 3D kayıt yapanı da var. Kameranın LCD ekranı 2.4 inç.
  • 17

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Nike+ SportWatch, adımlarınızı ve hızınızı ölçerek egzersiz performansında size yardımcı olan bir 'akıllı antrenman cihazı'. TomTom GPS ünitesi de entegre edilen saat, konumunuzu da koşu programında kullanıyor. Egzersizleri aksatırsanız başınızın etini yiyen alarm ve titreşimler de hediyesi.
  • 18

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Bilgisayar pazarında çok iddialı görünmese de Panasonic, tablet savaşına girme niyetinde. Android 3.0 (Honeycomb) ile işleyecek Viera tablet 4, 7 ve 10 inç ekran seçenekleriyle çıkacak. Yıl ortasında beklenen serinin ortak, ve en önemli, özelliği, Panasonic'in televizyon ve diğer görüntüleme cihazlarıyla tam uyumu ve veri aktarımını sağlayacak olan Viera Connect arayüzüne sahip olması.
  • 19

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Dünyada en çok satan bilgisayar markalarından Acer, bakalım tabletlerde de aynı başarıyı gösterebilecek mi! CES 2011'de tanıtılan Acer Iconia A500 tablet, 10.1 inç ekrana, Tegra-2 işlemciye ve 4G denilen LTE mobil bağlantı ünitesine sahip.
  • 20

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Asus bu yıl üç Androidli EeePad, bir adet Windowslu EeeSlate olmak üzere 4 model piyasaya sürmeyi planlıyor. Fotoğraftaki 7 inçlik Android canavarı, platformun özelliklerine ek olarak Asus'un MyWave kontrol arayüzüne sahip. Multimedya için çıkışlar da film ve müziklerinizi başka cihazlara göndermenize olanak veriyor.
  • 21

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Dell Streak, geçen yıl en çok sözü edilen tabletlerdendi. Bu yıl hızlı bir yayılma göstereceği kesin. Asgari 16GB sabit bellekle hazırlanan seride, destekleyen ülkeler için 4G bağlantı özellikli modeller de var. 1 GHZ işlemcisi yıl ortalarına doğru revize edilip 1.2 GHz'ye, işletim sistemi de Android Honeycomb'a yükseltilecek.
  • 22

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Samsung Galaxy Tab'le 2010'da tanıştık. Firma, 2011'de seriyi farklı ebatlı tabletlerle sürdürecek. Buna 7 inçlik Galaxy Tab'in 4G'yi destekleyen, 1.2 GHz Hummingbird işlemci, 3 yerine 5 megapiksel arka kamera ve tabi Android Honeycomb sürümü kullanan modeli de dahil.
  • 23

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Tablet sınıfında şansı yüksek görülen firmalardan Toshiba'nın prototip ürünü, 1280x800 piksel çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekrana sahip. Nvidia Tegra-2 işlemci taşıyan ürünün önünde 5MP, arkasında 2MP kamera bulunuyor. Android işletim sisteminden yana tercih kullanan Toshiba, sistemin Honeycomb sürümünün çıkışını bekleyecek.
  • 24

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    Samsung'un bu yıl içinde piyasaya süreceği yeni 'inceliği', sağlamlığı ve performansıyla da dikkat çekti. Series 9'a mensup makineler, duralumin adlı malzemeden mamul kasada asgari Core i5 işlemci ve 128GB SSD bellek barındırıyor. 720p video gösterebilen ekranın kalitesi ise tartışılmaz.
  • 25

    Las Vegas'ın 2011 güzelleri

    ViewSonic de 3D tüketici kameralarında gelecek görenlerden. Yıl ortasından sonra piyasaya çıkacak seride 1080p Full HD çekim yapabilen tek ürün var. 2D çekim de yapabilen kameraların fiyatlarının çok düşük tutulması bekleniyor. 1000 TL'nin altına düşerse çok talep göreceğini düşünüyoruz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız