Engelli öğretmen ataması tercih başvurusu nasıl yapılır? Kontenjanlar belli oldu (3 bin 500 engelli öğretmen atama takvimi)

Engelli öğretmen ataması tercih başvuruları, 7 Nisan'da sona eren ön başvuru işlemlerinin ardından merakla bekleniyordu. 3 bin 500 engelli öğretmen ataması için tercih başvuruları bugün itibariyle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından, 3500 engelli öğretmen ataması yapılacak. Peki, engelli öğretmen ataması tercih başvurusu nasıl yapılır?

Haberler ntv.com.tr 12.04.2023 - 11:04

  • 1
    Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacak. İki aşamadan oluşan engelli öğretmen atamaları için ilk aşama yani ön başvurular 3-7 Nisan 2023 tarihleri arasında tamamlandı. İkinci aşama olan tercih başvuruları ise bugün alınmaya başladı. İşte ayrıntılar.
  • 2

    KONTENJANLAR BELLİ OLDU

    Adayların tercihine açılacak alanlar ve il bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve illerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen ihtiyacı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecektir.

    Atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih başvurularının ilk günü olan 12 Nisan 2023 tarihinde “personel.meb.gov.tr” adresinde yayımlanacaktır.

    KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN
  • 3

    ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH BAŞVURULARI BAŞLADI

    Adaylar ön başvuruda bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde tercih başvurularını “personel.meb.gov.tr” adresinde yer alan Elektronik Tercih Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaklardır.

    ENGELLİ ÖĞRETMEN TERCİH BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
  • 4

    ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Alanlarında kontenjan verilmeyen adaylar tercih başvurusunda bulunamayacaklardır.

    Başvuruda bulunanlar tercihlerine açılan il millî eğitim müdürlükleri içerisinden en fazla 10 (on) tercihte bulunabilecektir.

    10 (on) tercihin tamamını dolduran adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışında atanmayı istiyorum.” veya “Tercihlerim dışında atanmayı istemiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir.

    Adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyecekler, tercih başvurularını sistemden kaydedeceklerdir.

    Tercih başvurusunu kaydeden aday, tercihlerinde değişiklik yapmak istemesi halinde tercih başvurusunu sistem üzerinden iptal edip (Aday tarafından yapılacaktır.) Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde belirtilen süre içerisinde yeniden tercih başvurusunda bulunabilecektir.

    Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi’nde belirlenen tarihin son günü Saat 16.00’ya kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir.

    Adayların tercih başvurularında değişikliğe gitmeleri halinde sistemde kayıtlı en son tercih başvurusu üzerinden değerlendirme yapılacaktır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız