Günün öne çıkan 10 haberi (29 Ocak 2019)

29 Ocak 2019'da Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 29.01.2019 - 17:10 Son Güncelleme : 29.01.2019 - 17:14

  • 1

    1. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

    AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan CHP'ye yüklendi, "Seçimler CHP'nin devre dışı kalmasının miladı olacak" dedi. Nişasta bazlı şeker oranının yüzde 2,5'a düşürüldüğünü söyleyen Erdoğan, SMA hastalığının tüm tiplerinin geri ödeme kapsamına alındığı müjdesini de verdi.

  • 2

    2. BEŞTEPE'DE SİNEMA ZİRVESİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sinema sektörü temsilcilerini kabul etti. Toplantıya katılanlar arasında Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Oktay Kaynarca, Demet Akbağ, Raci Şaşmaz, Burak Özçivit, Bülent İnal, Tamer Karadağlı, Onur Tan, Elif Dağdeviren, Mars Entertainment'ten film yapımcısı Muzaffer Yıldırım gibi isimler vardı.

  • 3

    3. CHP'NİN İZMİR ADAYI TUNÇ SOYER'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

    CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Hakkındaki eleştirilere yanıt veren Soyer, "12 Eylül üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak hiç doğru değil. Bu çok yanlış, eski yaraları kaşımanın hiç bir faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor. Bunları geride bırakmak lazım" dedi.

    Bahçeli'den Tunç Soyer tepkisi

    Akşener'den Tunç Soyer açıklaması

    AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Tunç Soyer yorumu

  • 4

    4. BM RAPORTÖRÜ SUUDİ KONSOLOSLUĞU'NA ALINMADI

    BM Raportörü Callamard, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Suudi Konsolosluğu'na gitti ancak içeri alınmadı. BM Raportörü İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile bir araya geldi.

  • 5

    5. BENZİN MOTORİNDEN UCUZ SATILACAK

    Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 17 kuruş indirim yapılacak. İndirimin ardından İstanbul'da benzinin fiyatı motorinin altına inecek.

  • 6

    6. ILIK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

    Türkiye'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Bir hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

  • 7

    7. KANSERE ÇARE BULUNDU MU?

    100'den fazla türü olan kanserle mücadele etmek için sayısız bilim insanı farklı yöntemler üzerinde çalışıyor. İsrailli bilim insanları ise kanserin tüm türlerini kökten yok edebilecek bir yöntem bulduklarını iddia etti.

  • 8

    8. iPHONE KULLANANLAR DİKKAT: DİNLENİYOR OLABİLİRSİNİZ

    iPhone'lar dinlenebiliyor mu? Apple, iOS işletim sisteminde yer alan bir açık ile gündemde. iOS 12.1 sürümündeki Facetime açığı kullanıcıların fark etmeden konuşmalarının dinlenmesine neden olabilir. Apple konu ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.

  • 9

    9. FAZIL SAY'IN BABASI AHMET SAY KONUŞTU

    Fazıl Say'ın babası Müzikolog Ahmet Say, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, oğlunun konserine katılmasını değerlendirdi. Say, "Memnuniyet duydum. Aslında gitmesini beklemiyordum çünkü Türkiye'de devlet adamları klasik müziğe daha mesafelidir" dedi.

  • 10

    10. SURVIVOR 2019 YARIŞMACILARI ADAYA GİTTİ

    Merakla beklenen Survivor Türkiye-Yunanistan takımlarında yarışacak isimler Dominik'e uçtu. Sosyal medya hesaplarından son paylaşımları yapan yarışmacılar iddialı konuştu. İşte Survivor yarışmasında mücadele edecek olan isimlerin Instagram'daki son paylaşımları ve mesajları...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız