Günün öne çıkan 10 haberi (5 Aralık 2018)

5 Aralık 2018'de Türkiye ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 05.12.2018 - 17:11

  • 1

    1.  2019 PARA VE KUR POLİTİKASI AÇIKLANDI

    Merkez Bankası açıklamasında "2019'da fiyat istikrarının sağlanması hedefi doğrultusunda elindeki politika araçlarını en etkin şekilde kullanmaya devam edecektir" denildi. Sağlıksız fiyat oluşumları olduğunda müdahale edilebileceğini belirten Merkez Bankası, dalgalı kur rejiminin süreceğini kaydetti.

  • 2

    2. "PARA VE MALİYE POLİTİKASINDA SIKI DURUŞA DEVAM EDİLECEK"

    Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısı dün Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak başkanlığında gerçekleşti. Bakanlık açıklamasında "Para ve maliye politikasında sıkı duruşa devam edilecek" denildi.

  • 3

    3. DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'DAN JEFFREY'E ASTANA YANITI

    Jeffrey'nin Astana süreciyle ilgili açıklamasını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Çok talihsiz bir açıklamadır. Jeffrey’nin kendi düşüncesi olduğunu zannetmiyorum. Jeffrey'in ziyaretinin gündemi Fırat'ın doğusu" dedi.

  • 4

    4. MEMET ALİ ALABORA'YA YAKALAMA KARARI

    Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında, Gezi Parkı eylemlerinden dolayı yakalama kararı çıkarıldı. Alabora bir süredir İngiltere'de yaşıyor.

  • 5

    5. ASKER KOĞUŞUNDAKİ GÖRÜNTÜYE SORUŞTURMA

    Milli Savunma Bakanlığı, geçen mart ayında Kars'taki bir asker koğuşunda çekildiği tespit edilen görüntülerle ilgili idari ve adli işlem başlatıldığını duyurdu.

  • 6

    6. KAŞIKÇI CİNAYETİNDE İKİ SUUDİ İÇİN YAKALAMA KARARI

    İstanbul Başsavcılığı'nın talebi üzerine Kaşıkçı cinayetiyle ilgili eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri ve Veliaht Prens'in eski danışmanı Saud el-Kahtani hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

  • 7

    7. ESKİ HSYK ÜYESİNE 10 YIL HAPİS

    Eski HSYK üyesi Şaban Işık'a, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davada "FETÖ üyeliği''nden 10 yıl hapis cezası verildi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

  • 8

    8. TELEFONUNUZ NE KADAR RADYASYON YAYIYOR?

    Almanya Nükleer Güvenlik ve Radyasyondan Korunma Ofisi, akıllı telefon modellerinin yaydığı spesifik radyasyon seviyelerini ölçtü. "Spesifik enerji yayma hızı" adı verilen ölçek, telefonların kilogram başına yaktıkları watt değerini ortaya koyuyor. Çevreci organizasyonlar telefonların 0,60 watt (W) değerinin altında radyasyon yayması gerektiğini savunuyor.

  • 9

    9. CEMAL KAŞIKÇI BELGESELİ İÇİN TÜRKİYE'DE

    Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili belgesel hazırlamak üzere Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü ABD'li oyuncu Sean Penn, Suudi Arabistan Konsolosluğunda çekim yaptı.

  • 10

    10. 2019 OSCAR ÖDÜLLERİ'NİN SUNUCUSU BELLİ OLDU

    Bu yıl 91’incisi düzenlenecek olan Oscar Ödül Töreni’ni ünlü komedyen ve oyuncu Kevin Hart’ın sunacağı açıklandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız