Ukrayna’da savaşın ortasında kalan 3 kız kardeşten biri öldü, diğer ikisi Türkiye’ye sığındı

Ukrayna'da savaşın ortasında kalan 3 kız kardeşten biri, evine bomba isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti, Diğer iki kardeş ise 60 saatlik yolculuğun ardından Türkiye’ye sığındı. Antalya’ya gelen iki kardeş, o anlara döndükçe gözyaşı dökerek, “Sürekli bombalıyorlar. Türkiye güvenli yer” dedi.

Haberler İHA 26.03.2022 - 12:04

  • 1

    Antalya'da yaklaşık 15 yıldır yaşayan Ukraynalı Valentyna Garipova (52), bir süre önce gittiği Ukrayna’da savaşın patlak vermesiyle orada kaldı.

    26 Şubat’ta corona virüse yakalanan Garipova, Kiev’den ayrılamadı. 

  • 2

    15 Mart günü ise Kiev’in Glebovka köyünde yaşayan ablası Stepyra Kalinskaya Tanya (60), evine bomba isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

    Ablasının ölümü sonrası yıkılan Garipova, bir diğer ablası Bilavskaya Galiba’yı (72) da yanına alarak Ukrayna’dan ayrıldı.

  • 3
    Karayoluyla önce Romanda, ardından Bulgaristan’a geçen iki kardeş, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girip, oradan da Antalya’ya geldi. İki kardeşin çocukları ise Ukrayna ordusunda savaş için ülkesinde kaldı.
  • 4

    "SÜREKLİ BOMBALIYORLAR"

    Olayın halen şokunda olan Valentyna Garipova, savaş başladığında corona virüse yakalandığını ve bu sebepten ötürü Kiev’den ayrılamadığını söyledi.

    Savaş esnasında ablası, dedesi ve yeğenini kaybettiğini belirten Garipova, “Dedem Harkov’da, kız kardeşim Kiev Bölgesi’nde öldü. Bu çok korkunç. Sürekli bombalıyorlar. Uyku uyuyamıyoruz. Dükkanlar bomboş ve yiyecek bir şey yok. Şimdi biraz yiyecek getirmeye başladılar. İlk başlarda ilaç bile yoktu. Çok zordu. Kiev daha sakin diğer şehirler daha kötü durumda" dedi.

  • 5

    Mariupol ve Kiev’in dış taraflarının tamamen bombalandığını söyleyen Garipova, "Oralarda hiçbir şey kalmadı. İnsan kalmadı. Çok fazla kişi öldü. Yaşlı kadınları gelişigüzel öldürüyorlar. Bizim çocuklarımız Ukrayna’yı savunuyorlar." diye konuştu.

  • 6

    "TÜRKİYE GÜVENLİ YER"

    15 yıldır Antalya’da yaşadığını ancak savaş zamanında Ukrayna’da olduğunu aktaran Garipova, Türkiye’nin kendilerine çok yardımcı olduğunu da sözlerine ekleyip, “Türkiye bize yardımcı oldu. Türkiye’ye teşekkür ederim. Burası güvenli yer. Çocuklarımın da gelmesi için çabalayacağım. Gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.
  • 7

    "KUZENLERİMİN YAŞAYIP YAŞAMADIKLARINI BİLMİYORUM"

    Türkiye’ye sığınan diğer kardeş Bilavskaya Galiba (72) da, kuzenlerinin Ukrayna’da kaldığını belirterek, “Şimdi şu an nerede olduklarını bilmiyorum. Yaşayıp yaşamadıklarını bilmiyorum. Hatta evlerinin bombalanıp bombalanmadığını bile bilmiyorum. Onlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ruslar bırakmıyor. Kızıl Haç’ın yardımlarına da izin vermiyorlar” diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız