Antep lezzetlerini öğreniyorlar
Gaziantep mutfağını Türkiye'de ve uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan ''Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması'' projesi kapsamında ABD, Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere ve Yunanistan gibi ülkeler ile Türkiye'nin değişik kentlerinden 38 'şef aşçı' Gaziantep'e geldi.
Haberler 29.11.2012 - 11:26
-
Antep lezzetlerini öğreniyorlar
Gaziantep mutfağını Türkiye'de ve uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan ''Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması'' projesi kapsamında ABD, Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere ve Yunanistan gibi ülkeler ile Türkiye'nin değişik kentlerinden 38 'şef aşçı' Gaziantep'e geldi. -
-
Antep lezzetlerini öğreniyorlar
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından yürütülen, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Sahan Restoran'ın destek verdiği proje çerçevesinde Gaziantep'e gelen şef aşçılar, kente özgü 90 çeşit yemeği restoranın mutfağında uygulamalı olarak öğrenmeye başladı. -
Antep lezzetlerini öğreniyorlar
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, önlüğünü giyerek şef aşçılara ''etli dolma'' tarifi verdi ve yapmayı öğretti. -
-
Antep lezzetlerini öğreniyorlar
Prof. Dr. Coşkun, eğitimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, projeye yurt içi ve yurt dışından oldukça kalabalık bir şef grubunun katıldığını belirtti ve projenin amacının Gaziantep mutfağını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı. -
Antep lezzetlerini öğreniyorlar
-
-
Antep lezzetlerini öğreniyorlar