Değirmenin çarkı 58 yıldır dönüyor

Eskişehir’de dedesinden kalma değirmeni işleten Bayram Canıgür, 58 yıldır köy sakinlerinin tahıllarını öğütüyor.

Haberler İHA 25.08.2021 - 15:38

  • 1

    Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi’nde 1963 yılında inşa edilen taş değirmen günümüzde aktif olarak kullanılıyor.

    Kaymaz Mahallesi’nde hem değirmencilik mesleğini yürüten hem de mahallenin muhtarlığını yapan 55 yaşındaki Bayram Canıgür, dedesinin 1963’te yaptırdığı değirmende geleneksel yöntemlerle buğday öğütüyor.

  • 2

    58 YILDIR AYAKTA DURUYOR

    58 yıldır aynı yöntemle çarkı dönen değirmen, tarım mahsullerini öğüterek bölge sakinlerinin ihtiyacını gideriyor. Geleneksel yöntemle çalışan değirmen, gelişen teknoloji ve sanayiye rağmen bugün de ayakta duruyor.
  • 3

    YÖRE HALKININ İLGİSİ BÜYÜK

    Eski yöntemlerle değirmen çarkının dönmesi bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından da sıkça tercih ediliyor. Değirmenin demir veya herhangi bir teknoloji yerine geçmişte kullanılan taşlarla buğdayı öğütmesi dikkat çekiyor.
  • 4

    AİLE YADİGARINA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

    Canıgür aktif olarak kullanılan değirmeni gelecek yıllara sağlam bir şekilde taşımak istediğini belirtirken, aileden kalma değirmenine gözü gibi baktığını söyledi.
  • 5
    Değirmen işletmecisi olan Bayram Canıgür, yaptığı işin ata mesleği olduğunu söylüyor ve mesleğinin gelecek yıllara taşınmasını istiyor. Burası, Eskişehir bölgesinde aktif olarak çalışan az sayıdaki değirmenden biri.
  • 6
    Kaymaz Mahallesi'nde hem muhtarlık yapan hem de taş değirmeni işleten Bayram Canıgür'ün en büyük isteği bu aile yadigarı yapıyı yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız