Geçmişi geride bırakıp ileriye bakma zamanı (1 Ocak 2021 NTV ekranı)

Pandemi gölgesinde geçen 2020 geride kaldı. 2021 yeni bir başlangıç, yeni bir heves... Geçmişi geride bırakıp ileriye bakma zamanı... Yeni yılın ilk günü;  Gülay Afşar’ın sunumuyla Covid Sonrası Yeni Hayat ve Değişen Sanat... Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan 100 İyi Yaşam Önerisi... Yusuf Kenan Çalık’ın sunumuyla, Sporun Sessiz Yılı... Ahmet Arpad ile Covid Sonrası Mesafeli Hayat... Türk pop müziğin duayen ismi Erol Evgin'den yeni yılın ilk konserie Yine de Güzeldir Yaşamak NTV'de ekrana gelecek. 

Haberler 29.12.2020 - 10:04

  • 1

    11.15 / COVİD SONRASI YENİ HAYAT

    Dünya nereye gidiyor? Türkiye bu dönüşümün neresinde?

    Ev ve ofis hayatımız değişti. Yemek kültürümüz gelişti. Ekmek yapmayı, bahçeciliği öğrendik. Sinemadan müziğe her tür sanat eve girdi. Müzeler kapandı. Teknoloji hızla hayatımıza girdi. Evde spor yaptık, konser dinledik, yemek kurslarına katıldık... Hatta içimizdeki gizli hünerleri su yüzüne çıkardık.

     

    Herkes kuaför ve güzellik uzmanı oldu. Tatil ve alışveriş anlayışı değişti. En çok tercih edilen ürünlerin başına hijyen ürünleri yerleşti. Temizlik alışkanlıkları değişti. Dayanışma, yardımlaşma, sosyal sorumluluklar arttı.

     

    Covid-19 öncesinde başlayan, ancak şimdi varlığını kuvvetle hissettiren bir çağ değişiminin ortasındayız. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve azalan doğal kaynaklarla yerkürenin ritmi değişti.

    Bilgi devrimine giden yolda bildik hiyerarşik modeller çöktü, yepyeni iletişim biçimleri ve anonimleşen bilgi, gündelik hayatı değiştirdi. Büyük göç dalgaları ve metropolleşmeyle insan hareketlerinin ritmi değişti.

    Belirsizlik ve karmaşıklık esaslı yeni bir çağın eşiğindeyiz...Dünya nereye gidiyor? Türkiye tüm bu dönüşümün neresinde?

    Covid Sonrası Yeni Hayat, Gülay Afşar’ın sunumuyla 1 Ocak Cuma saat 11.15’te NTV’de.

  • 2

    12.15 / HAYATIN SENİN ELİNDE 100 İYİ YAŞAM ÖNERİSİ

    Sağlıklı, uzun bir hayat istiyoruz. Bunun tek bir yolu var; kendimize iyi bakmak… Sağlıklı bir hayat bizim elimizde. Peki bunun için ne yapmalıyız?

    Her yeni yıl, yeni bir başlangıç, yeni bir heves... Geçmişi geride bırakıp ileriye bakma zamanı... Yeni yılda huzurlu, keyifli, uzun bir hayat için

    Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan ‘100 İyi Yaşam Önerisi’, Hayatin Senin Elinde’de NTV’de…

     

    Hayatın Senin Elinde 100 İyi Yaşam Önerisi, 1 Ocak Cuma saat 12.15’te NTV’de…

     

  • 3

    14.15 / SPORUN SESSİZ YILI

    Maçlar, müsabakalar, yarışmalar kapalı kapılar ardında, seyircisiz yapıldı. Spor, tarihinin en sessiz yılını yaşadı. Dünyanın yarısı, salgın nedeniyle evlerine kapanırken, en çok zararı görenlerden biri spor endüstrisi oldu.

     

    Futbol sahaları, parke salonlar, tartan pistler sahipsiz kaldı. Salgın yüzünden maçlar, müsabakalar, yarışmaların büyük bölümü kapalı kapılar ardında seyircisiz yapıldı. Seyircisiz oynanan maçlar, sporun en güzel tarafının seyirci ya da taraftar olduğunu bir kez daha hatırlattı.

     

    Sporcular evlerinde kaldıkları sürede sıradışı antrenmanlar, gösteriler yaptılar. Halkı bilgilendirmek, sağlık çalışanlarına destek için kampanyalar düzenlediler.

     

    2020’de Kobe Bryant ve Maradona gibi efsanelere veda ettik.

     

    Ama her şeye rağmen sporun renkli ve rekabetçi dünyası sürpriz sonuçlarla birleşince, en büyük heyecan ve eğlence kaynağı olmaya devam etti.

     

    Sporun Sessiz Yılı, Yusuf Kenan Çalık’ın sunumuyla, 1 Ocak Cuma saat 14.15’te NTV’de...

  • 4

    15.15 / COVİD SONRASI MESAFELİ HAYAT

    Pandemi psikolojisine çok boyutlu bir bakış... Gençler ortak bir gezegende yaşama bilincine bizden daha çok sahip olacaklar. Gezegenin geleceğini düşünen bir kuşak geliyor... Kendi çocuğunuza odaklanarak güzel gelecek hazırlayamazsınız...

     Çok özledik... Maskesiz nefes almayı, özgürce dolaşmayı, en çok da korkusuzca sarılmayı... Bu ele avuca sığmayan virüs sadece hasta etmiyor, aynı zamanda tüm dünyayı birbirinden ayırıyor... Okullar kapandı, seyahatler yasaklandı, etkinlikler ertelendi, iş yerleri evlere taşındı... Sosyal mesafe kuralları sosyal hayatımızın anayasası haline geldi... Temassız bir yaşam birçok insan için engellenme hissini de beraberinde getirdi...

     

    Bilinmezlik duygusu ve panik havası ile oluşan kaygı, virüsten daha hızlı şekilde atmosfere yayıldı. Virüs bulaşacak mı? Bende virüs var mı? Öldürücü mü? Depresyon, anksiyete, paranoya, ölüm korkusu, panik, hijyen takıntısı... “Doktor bana bir çare” diyerek psikiyatrların kapısını aşındıranlar ya da bu süreci yaşamsal bir avantaja dönüştürenler...

     

    Covid Sonrası Mesafeli Hayat, Ahmet Arpad’ın sunumuyla 1 Ocak Cuma saat 15.15’te NTV’de

  • 5

    18.15 / COVİD SONRASI DEĞİŞEN SANAT

    Dünya; sanatın da mecra bulduğu, dijital dünyaya sığdı... Yeni yıl yeni umutlar demekti. 2020’yi umutla karşıladık. İlk aylarda her şey yolundaydı. Filmler izledik, konserlere gittik, sergileri ve festivalleri takip ettik.

    Mart ayına geldiğimizde Çin’de başlayan virüs tehdidi bizim için hala binlerce kilometre uzakta diye düşünüyorduk ama virüs sessizce tüm dünyaya yayılmış, hayatı hızla işgal etmeye başlamıştı. Bir anda filmlerde izlediğimiz, kitaplarda okuduğumuz komplo teorileri gerçek olmuştu.

    Yine de umudun temel kaynaklarından biri sanat olmaya devam etti. Sanatın da mecra bulduğu dijital dünyaya sığındık. Tiyatrolardan konserlere tüm sanat etkinlikleri online canlı yayınlar aracılığıyla oturma odalarına taşındı.

     

    Müzeler evlere sığdı. Dünyanın sanatı, birkaç gün içinde milyonların aynı anda buluştuğu ortak platformlara dönüştü...

     

    Coronavirüs hayatımızda dönüşü olmayan bir perde açtı: Covid Sonrası Değişen Sanat

     

    Covid Sonrası Değişen Sanat, Gülay Afşar’ın sunumuyla, 1 Ocak Cuma saat 18.15’te NTV’de...

  • 6

    19.15 / EROL EVGİN KONSERİ

    Türk pop müziğin duayen ismi Erol Evgin, yeni yılın ilk konserinde İş Sanat sahnesinde sokak müzisyenleriyle buluşuyor. "Yine de Güzeldir Yaşamak" adı verilen bu özel konser 1 Ocak Cuma akşamı 19.15'te NTV'de ekrana gelecek.

     

    Konserde Evgin, anılarımıza fon müziği olmuş klasikleşmiş şarkılarını yorumlayacak. Evgin'e sokak müzisyenleri; Grup Subway, Vapurdakiler, Yasemin Yüksel, Salva Quartet ve

    Grup Kök eşlik edecek.

    Sokak bizim için özgür bir sahne diyerek sokak müzisyenleriyle bu özel projede bir araya gelen Erol Evgin; "Umutsuzluk bulaşıcıdır. Umut ise dalga dalga yayılır. Sanat umut demektir. Bu zorlu günlerde bu konser herkese umut olsun. Her şeye rağmen 'Yine de Güzeldir Yaşamak'" dedi.

     

    Erol Evgin Konseri, 1 Ocak Cuma saat 19.15’te NTV’de...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız