İngiltere Başbakanı Boris Johnson corona virüsü nasıl kaptı?

İngiltere, Başbakan Boris Johnson’ın corona virüsü nasıl kaptığını konuşuyor. Bilim kurulunun aksi yöndeki tavsiyelerine rağmen Johnson’ın el sıkışma alışkanlığını bırakmaması tartışılıyor. Başbakan iyileştikten sonra da corona virüse aldırmıyor, maske takmıyor.

Haberler 06.05.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 06.05.2020 - 11:22

  • 1

    İngiltere, Başbakan Boris Johnson’ın corona virüsü nasıl kaptığını tartışıyor. Bilim insanlarının aksi yöndeki tavsiyelerine rağmen Johnson’ın el sıkışma alışkanlığını bırakmaması konuşuluyor.  

  • 2

    "EL SIKIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

    İngiltere’de Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu, 3 Mart’ta sarılma ve el sıkışmaların bırakılması çağrısı yaptı. Fiziksel temasın durdurulması, virüsle başa çıkmak için el hijyenine dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu. Ancak aynı gün Boris Johnson düzenlediği basın toplantısında karşılaştığı insanlarla el sıkışmaya devam ettiğini ve edeceğini söyledi.

  • 3
    İngiltere bilim insanlarının çağrıları, virüsün ülke çapında hızla yayıldığı İngiltere'de ilk Covid-19 vakasının onaylanmasından beş hafta sonra geldi.
  • 4

    Bilim kurulunun tavsiye belgesinde, “El hijyeninin önemi hakkında mevcut kanıtlar göz önüne alındığında, el sıkışmak ve sarılmak gibi selamlaşmalara karşı hükümetin tavsiyelerde bulunması gerektiği konusunda karar alınmıştır” denildi.

  • 5

    "HASTANEDE HERKESLE EL SIKIŞTIM"

    Başbakan ise bir gün sonrasında, “Sürekli el sıkıştığımı söyleyebilirim. Geçen gece bir hastanedeydim, birkaç corona virüs hastası olduğunu düşünüyorum ve herkesle el sıkıştım, bilmekten memnun olacaksınız” dedi.

  • 6
    Uyarıları dikkate almayan Johnson’ın sürekli el sıkışırken çekilen fotoğrafları yayınlanarak, bilim kurulu çağrısından iki ay sora hastanede yoğun bakıma alındığı hatırlatıldı.
  • 7
    Tedavi gördükten sonra yeniden işinin başına dönen Johnson, bugün Londra'da sabah yürüşü yaparken görüldü.
  • 8

    TEDAVİDEN SONRA DA MASKESİZ

    Elinde kahvesiyle görüntülenen Johnson'ın en önemli corona virüs tedbirlerinden biri olan maske takma önerisine uymaması dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız