Kraliçe Elizabeth'in torunu Peter Phillips salgında seyahat yasağını çiğnedi

İngiltere'de seyahat yasağının uygulandığı günlerde, Kraliçe Elizabeth'in torunu Peter Phillips, İskoçya'ya giderek, salgın yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle polise ihbar edildi.

Haberler ntv.com.tr 30.03.2021 - 07:35 Son Güncelleme : 30.03.2021 - 09:08

  • 1

    Kraliçe II. Elizabeth'in torunu Peter Phillips, İngiltere'de Covid-19 salgını nedeniyle seyahat yasağı uygulanırken, geçen hafta İskoçya'nın St. Cyrus köyünde bir kadına ait evde konaklayarak, salgın protokolünü ihlal ederken yakalandı.

  • 2

    Prenses Anne'in 43 yaşındaki oğlu, komşular tarafından polise ihbar edilmesi üzerine sorguya alındı.

  • 3
    Salgın nedeniyle hala "evde kalma" kuralı uygulanırken, Phillips'in İngiltere'deki Gloucestershire bölgesinde yer alan annesinin evinde olması bekleniyordu. İskoçya sadece "zorunlu seyahate" izin veriyor.
  • 4

    Phillips'in, sorguda, bunun bir "iş seyahati" olduğu şeklinde kendini savunduğu öğrenildi. The Sun gazetesinin haberine göre, polis yetkilileri, kraliyet üyesiyle konuştu ve "tavsiye verdi", ancak Phillips bir iş gezisinde olduğunu açıkladıktan sonra Covid karantina kurallarını ihlal etmediği kanaatine vardı.

  • 5

    Phillips'in sözcüsü de The Sun'a yaptığı açıklamada, Phillips'in hızlı Covid-19 testleri sağlayan şirketi XL Medical ile ülke dışına seyahat ettiğini söyledi. Ancak sözcü, "Phillips’in iş amaçlı seyahat ederken konaklamasının ayrıntıları veya koşulları hakkında yorum yapmayız" dedi.

  • 6

    İskoçya'da, Phillips'in kaldığı evin, kız kardeşi Zara Tindall'ın okul arkadaşına ait olduğu öğrenildi.

  • 7

    İngiltere tahtının 17'nci varisi olan Phillips, Şubat 2020'de, bir yıldır ayrı yaşadığı eşi Autumn'dan boşanma aşamasında olduğunu açıklamıştı. Bu evlilikten  Savannah (10) ve Isla (9) adlarında iki kızı bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız