Ölümünden 25 yıl sonra Prenses Diana’ya röportaj özrü: Yapılan ödeme bağışlanacak

Prenses Diana’nın evliliğine ve İngiliz Kraliyet ailesine dair önemli açıklamalarda bulunduğu röportaj yeniden gündemde. Röportajın gerçekleşme şekliyle ilgili açılan soruşturma sonunda tamamlandı. Özür dileyen BBC Prenses’in özel sekterine büyük bir miktarda ödeme yaptı. Özür olarak ödenen miktarın yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacağı açıklandı. 

Haberler ntv.com.tr 18.03.2022 - 11:07

  • 1
    Prenses Diana’nın 1995 yılında BBC’nin Panaroma programında Martin Bashir ile gerçekleştirdiği röportaj, Prenses’in hayatında büyük bir dönüm noktası olmuştu.
  • 2

    "BU EVLİLİKTE ÜÇ KİŞİYDİK"

    Kraliyet ailesine mensup olmanın getirdiği zorlukları paylaşan Diana’nın “Bu evlilikte üç kişiydik, biraz kalabalıktı” söylemi döneme damgasını vurmuştu.
  • 3

    BBC ÖZÜR DİLEDİ

    Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan soruşturmalar sonucunda Martin Bashir’in sahte banka hesapları kullandığı ortaya çıkmıştı. Bashir, aynı zamanda BBC’nin yayın ilkelerine aykırı bir tavır benimseyerek ciddi bir ihlal yapmıştı.

    Prenses Diana’nın kraliyet sırlarına ve evlilik hayatına dair önemli açıklamalarda bulunduğu o röportajla ilgili BBC’den yeni bir hamle geldi.
  • 4

    RÖPORTAJDA SAHTE BELGELER KULLANILDI

    Röportajı gerçekleştiren Martin Bashir’in sorduğu sorular ve kullanılan sahte belgeler yüzünden büyük bir skandala imza atan BBC, o dönem Prenses’in özel sekreterliğini yapan Patrick Jephson’a “önemli bir miktarda” ödeme yaptı.

  • 5

    PRENSES'İN ANISINA BAĞIŞ YAPACAK

    Jephson, Prenses Diana’nın 8 yıl özel sekreterliğini yapmış ve Prenses’in kraliyet ilişkilerinde özel danışmanlığını yapmıştı. Jephson, BBC’nin yaptığı ödemenin Prenses Diana’nın anısına Welsh Children Hospice’daki yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacağını belirtti.
  • 6

    GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

    BBC, Jephson’ın “ciddi bir hasara” maruz kaldığı açıklamasında bulundu. Jephson bu zorlu sürecin artık bir sonuca ulaşmasından dolayı rahatladığını belirtti; “Yargıç Dyson’ın ve gazetecilerin gerçeği ortaya çıkarmasından dolayı çok mutluyum.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız