Atriyal fibrilasyon ne zaman tehlikeli olur? (Kalpte ritim bozukluğuna dikkat)

Felçlerin en önemli nedeninin atriyal fibrilasyona bağlı pıhtılar olduğunu vurgulayan Prof. Bülent Özin, atriyal fibrilasyonun en sık görülen kalıcı ritim bozuklukları arasında yer aldığını belirtti, eşlik eden kalp hastalıkları varsa bu sorunun ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Haberler Anadolu Ajansı 09.02.2018 - 16:59

Fotoğraf: Getty Images Turkey
Kalp hastalıklarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en sık ölüm nedenleri arasında yer aldığına işaret eden Atriyal Fibrilasyon Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Özin, kalp hastalıklarında ritim bozukluklarının yabana atılmayacak kadar önemli olduğunu aktardı.

Kalp ritim bozukluk tiplerinden bazılarının ölümcül olduğunu ifade eden Özin, şöyle devam etti:

Kalp hastalarının yarıya yakını ani ölümle kaybediliyor. Bunlar şikayetler başladıktan sonra bir saat içerisinde gelişen ani beklenmedik ölümlerdir. Bunların yüzde 80 ve üzeri ritim bozukluklarından kaynaklanır. Ritim bozuklukları tekleme şeklinde gelen şikayetlerle ölüme kadar varan yakınmalarla ortaya çıkabilir. Çoğu iyi huylu ama bazıları çok ciddi problemlere neden olabilir. Atriyal fibrilasyon en sık görülen kalıcı ritim bozuklukları arasında yer alıyor. Tek başına öldürmese de özellikle eşlik eden kalp hastalıkları varsa daha fazla ölüm ya da ileri evre hastalıklara neden olabilir. Hastalık kalp içerisinde pıhtılaşmaya neden oluyor. Felçlerin en önemli nedeni atriyal fibrilasyona bağlı pıhtılardır."

TEDAVİDE YAKMA YA DA DONDURMA YÖNTEMLERİ TERCİH EDİLİYOR

Bu tür hastalarda ilaçların çok fazla işe yaramayabileceğini anlatan Özin, anjiyo benzeri yöntemlerle değişik yerlerden kalbin içine girilerek yakma ya da dondurma yöntemiyle kalp ritim bozukluklarının tedavi edilebileceğini kaydetti.

VİDEO: KALP KRİZİ NASIL ANLAŞILIR?
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız