Bilim dünyasının kanser ittifakı

Avrupalı bilim insanlarının, kanserle mücadelede birlikte çalışacağı bir proje başlatıldı. AB tarafından finanse edilecek projeye 12 milyon avro ayrıldığı açıklandı.

Haberler 20.01.2011 - 13:13

Eurocan Platformu isimli projeyi İsveç'te bulunan Karo linska Enstitüsü koordine edecek.

Karolinska Enstitüsü'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'daki 28 kanser araştırma kurumunun proje çerçevesinde kanserle mücadelede işbirliği yapacağı belirtildi.

Projenin başkanlığını yürütecek olan Karolinska Enstitüsü'nde görevli Prof. Ulrik Ringborg yaptığı açıklamada, kanserden kaynaklanan hastalıkların dünyada hızla yayıldığını ve ölüm nedenleri arasında üst sıralara çıktığını vurgulayarak, bu nedenle bu hastalık konusunda koordineli bir çalışmaya gereksinim bulunduğunu kaydetti.

Kanser araştırma projesine İsveç, Danimarka, Norveç, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Macaristan, Hollanda, Belçika ve İngiltere'den bilim adamlarının katılacağı ifade edilerek, ulaşılan sonuçların merkezlerde birlikte değerlendirileceğine dikkat çekildi.

eurocan platformu'nun ilk toplantısını bugün stockholm'de yapacağı bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız