Çocuk psikiyatrisinde uzman yetersizliği

Türkiye'de çocuk psikiyatristi sayısının 120'yi geçmediği, rakamın çocuk nüfusa oranlandığında çok yetersiz kaldığı bildirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 22.10.2009 - 13:40

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Özcan, çocuk psikiyatrisinin büyük önem taşıdığını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine zorunlu hizmet uygulaması olduğu için psikiyatr sayısında bir artışın yaşandığını, ancak bunun yeterli olmadığını savundu.

Özcan, ''Malatya'da bir uzman olmak üzere üç arkadaş çalışıyoruz. Malatya'daki çocuk sayısını düşündüğünüzde bu çok az. Türkiye geneline baktığımızda da uzman olarak sayının 120'nin üzerinde olmadığını görüyoruz. Bunu da çocuk nüfusuna oranladığımızda sayının çok yetersiz olduğunu görüyoruz'' dedi.

ÜNİVERSİTEDE ANA BİLİM DALI YOK
Hastaların Elazığ, Bingöl, Tunceli, Muş ve Adıyaman'dan Malatya'ya geldiğine değinen Özcan, şunları kaydetti:

''Zorunlu hizmet uygulamasından sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çocuk psikiyatrisi sayısı artmaya başladı. Elazığ, Diyarbakır'da çalışan arkadaşlarımız var. Ama üniversite bünyesinde ana bilim dalları yok. Bu da bir sıkıntı oluşturuyor. Giderek sayımız artsa da çok yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Malatya'da hasta yoğunluğu yaşanıyor. Kent dışından gelen hastalara öncelik tanımaya çalışıyoruz.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız