Corona kabusu devam ediyor

Suudi Arabistan'da corona virüsünden kaynaklı MERS-CoV hastalığına yakalanan 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 11.05.2014 - 14:12

Suudi Arabisten Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son bir gün içinde 6 kişinin daha hayatını kaybettiği, Riyad'da 4, Cidde'de 2 ve Mekke'de bir kişinin virüse yakalandığı belirtildi.

Mayıs ayında 109 kişinin hastalığa yakalandığı, bunların 28'inin öldüğü bildirilen açıklamada, 2012 yılından bu yana ülke genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısının 480'e, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 139'a yükseldiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Adil Fakih, develer ile doğrudan temas edilmemesi uyarısında bulunarak, "çiğ deve eti" tüketilirken önlem alınmasını ve kaynatılmamış deve sütünün içilmemesini istemişti.

Amerikalı bilim insanlarının, develerden bulaştığı tahmin edilen virüse karşı etkili antikorlar bulduğu açıklanmıştı.

SARS'ın değişik türü olan ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin kabusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı etkin bir tedavi henüz bulunmuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız