Dokuz Eylül Üniversitesi corona tedavisi için plazma toplayacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedavisi için bu hafta plazma toplama işlemini başlatacaklarını bildirdi.

Haberler ntv.com.tr 14.04.2020 - 14:25

Yazılı açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, araştırma ve uygulama hastanesinde, Kovid-19 immün plazma tedavisiyle ilgili işleyiş planlarının tamamlandığını belirterek, "Bu hafta, corona virüs enfeksiyonu geçirmiş ve taburcu olmuş hastalarımızdan plazma toplama işlemini başlatacağız" ifadesini kullandı.
Hastanelerine bugüne kadar Kovid-19 şüphesiyle 2 bin 512 kişinin başvurduğunu vurgulayan Hotar, 53 yoğun bakım yatağının Kovid-19 tedavisi için ayrıldığını, bu sayının salgının gidişatına göre 100'e çıkacak şekilde planladıklarını aktardı.

Ventilatörle ilgili ise herhangi bir sıkıntılarının olmadığını kaydeden Rektör, Bioİzmir Uygulama ve Araştırma Merkezinin halen 5 bin Kovid-19 sürüntü testi yapma kabiliyetine sahip olduğunu, bu rakamı daha da artırmayı hedeflediklerini bildirdi. 

VİDEO: TÜRK DOKTORLARDAN CORONA VİRÜSE KARŞI PLAZMA TEDAVİSİ
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız