Pekmez ve bal satışlarına yeni düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ni değiştirdi. Pekmez ve bal satışlarına ilişkin yeni düzenlemeler yaptı.

Haberler NTV Haber 19.02.2020 - 17:01

Resmi Gazete'de yayımlanan Gıda Kodeksi Yönetmeliği değişikliğine göre, pekmez olmadığı halde pekmez izlenimi veren meyveli şekerli şurup, meyve tatlısı, pekmez şurubu, meyveli şekerli şerbet ve benzeri isimli ürünlerin üretilmesi yasaklandı.

Aroma vericiler veya bal eklenerek bal aromalı şurup, çam aromalı şurup, ballı şurup ve benzer isimlerle bal izlenimi veren ürünlerin üretilmesine de yasak getirildi.

Bitkisel yağ veya diğer gıda bileşenleri kullanılarak peynir izlenimi veren ürünlerin üretilmesi de yasak hale getirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız