Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran sağlık sitesi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komitesi ve Türkiye Akredite Hastaneler Derneği tarafından oluşturulan sağlık turizmi portalı, Türkiye'nin sağlıktaki sesini dünyaya duyuruyor.

Haberler 18.01.2010 - 11:59

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komitesi ve Türkiye Akredite Hastaneler Derneği tarafından oluşturulan “www.healthinturkey.org” sağlık turizmi portalı, hem Türkiye'deki nitelikli, kaliteli hizmet veren sağlık kuruluşlarının sesini dünyaya duyuruyor hem de yurt dışında yaşayıp Türkiye'deki kaliteli hastanelerden hizmet almak isteyen hastalara rehber olma özelliği taşıyor.

Sürekli güncellenmiş bilgileriyle profilinde 12 farklı JCI (Joint Commission International) belgesi almış sağlık örgütünün bilgilerine yer veren sitede, hastalar için tanıtım videoları, hastanelerin teknik özellikleri gibi çok çeşitli bilgilere yer veriliyor.

DEİK Sağlık Komitesi tarafından yapılan açıklamada, henüz tanıtımı yapılmadan bile siteyi ayda 500 kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Sağlık turizmini canlandırmak ve gelecekte Türkiye’nin hasta tedavisinde en çok tercih edilen ülke olması yönünde çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Sağlık Komitesi, portal ile sağlık sektöründeki gelişmeleri hızlı ve en kolay şekilde takipçilerine sunuyor. Türkiye'de uluslararası kalite standartlarında hizmet veren, akredite edilmiş hastanelerin bir araya gelerek oluşturduğu ‘’www.healthinturkey.org’’ adresli sitede yer alan rehber, bilgilerin kullanımını kolaylaştırıyor.   

Açıklamada, portalın Türkiye’nin özel sağlık hizmetlerini hedef ülkelere tanıtmak amacıyla hazırlandığı, bu amaca ulaşmak için uluslararası hastalar, sağlık uzmanları, bürokratlar ve fikir liderlerine yönelik İngilizce yayınlandığı ve yurtdışından Türkiye’de sağlık hizmeti almak isteyenler için önemli bir kaynak olacağı belirtildi. 

SİTEDE NELER VAR?
Türk hastanelerinin en iyi oldukları tıbbi uzmanlık alanları ve merkezleri hakkında videolar, tanıtım metinleri, uluslararası hastaların ve refakatçilerin ihtiyaçlarını karşılayıp Türkiye’de ve bölgede görülmesi gereken yerleri gösteren haritalar, interaktif linkler ve bu linkler sayesinde Türkiye’nin dünyaca tanınmış kurumlarını anlatan bilgiler, portalda özellikle yurtdışından Türkiye’ye gelecek hastalara yönelik hasta rehberi, yolculuk organizasyonu, yolculuk sırasında dikkat edilmesi gereken konular ve ziyaret sırasında yapılabilecek turistik aktivitelere yer veriliyor.

SAĞLIKTA EN PAHALI HİZMETİ ABD VERİYOR
Açıklamada, sağlık turizmi hizmeti veren ülkeler ile hizmet alan ülkelerin uyguladığı fiyatlara yer verildiği ve bu ülkeler arasında ABD’nin en pahalı sağlık hizmeti üreten ülke olduğu vurgulandı. Türkiye’nin iyi tıbbi sonuçlar ve uluslararası alanda optimum fiyatlarla kaliteli sağlık hizmeti üretebildiğinin altını çizen komite yetkilileri, konuyla ilgli detaylı bilginin sitede yer aldığını belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız