Fazıl Say'ın "Chopin Noktürnler" albümü raflarda

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Chopin'in romantik dönemde piyano için yazdığı en güzel ve tanınmış parçaları olan noktürnlerini yorumladığı "Chopin Noktürnler" albümü raflarda yerini aldı.

Haberler 07.06.2018 - 13:04

Piyano denildiğinde akla gelen ilk eserlerden olan ve "gece müziği" anlamına gelen noktürnlerden oluşan albüm, hislendiren, sakinleştiren, duygulandıran ve melodik yapısıyla yaz gecelerine dinginlik getirecek bir albüm olma özelliği taşıyor.

Fazıl Say'ın, dünyada ilk kez 2017 yılında Warner Müzik tarafından yayınlanan "Chopin Noktürnler" albümü, Türkiye'de ilk kez Ada Müzik etiketiyle müzikseverlere ulaşıyor.

Chopin Noktürnleri'ni "güzel yaz gecelerinin sakin müziği" olarak tanımlayan Say, albümle ilgili olarak "Stresli ve zor hayatlarımızda bu parçaların, bu yaz bizi bir suyun sakinliğine ve bir rüzgârın naif esintisine doğru çekip, ruhlarımızı dinginleştireceğine inanıyorum" yorumuna bulunuyor.
FAZIL SAY DARÜŞŞAFAKA İÇİN ÇALDI - İZLE
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız