Luis Frank İstanbul'da konser verdi

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, Küba müziğinin önemli temsilcilerinden Luis Frank ve Piyanist Lazara Cachao Lopez’in gerçekleştirdiği konserle sona erdi.

Haberler Anadolu Ajansı 29.12.2016 - 10:52

Akbank Sanat'ta gerçekleşen Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapanış konserinde, Buena Vista Social Club’un ikinci kuşak vokalistlerinin en önemlilerinden olan ve Wim Wenders’in "Küba Müziği" filminde rol alarak ününü pekiştiren Luis Frank, İstanbul'a geldiği için mutlu olduğunu belirterek, dinleyicilerden şarkılarına eşlik etmelerini istedi.

Lopez’in piyanosuyla eşlik ettiği Luis Frank konserde, "Hojas Muertas", "Lagrımas Negras", "Sı Te Contrara", "Manisero", "As Tıme An By" ve "La Dıstancıa" gibi sevilen parçalarını seslendirdi.

Akbank Sanat, aralık ayında dünya müziğinin farklı müzisyenlerinden, dünya üzerindeki en eski müzik sistemlerinden olan Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası kemancı Jyotsna Srikanth, Nijerli Çöl Blues grubu Etran Finatawa’nın gitarist ve vokalisti Alhousseini Anivolla, Vietnam asıllı Fransız gitarist Nguyen Le ve geleneksel sazlar ustası ve vokalist Ngo Hong Quang gibi isimleri misafir etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız