"Tenten" çizimi, 1,2 milyon dolara satıldı

Belçikalı çizer Georges Prosper Remi "Herge"nin çizeri olduğu Tenten'in Maceraları'na ait bir kara kalem çalışması, Hong Kong'daki açık artırmada 1,2 milyon dolara alıcı buldu.

Haberler Anadolu Ajansı 07.10.2015 - 12:20

Artcurial Müzayede Evi, kara kalem çizimin adının açıklanmasını istemeyen Asyalı bir koleksiyoncu tarafından satın alındığını açıkladı.

Çizimin, Tenten serisinin Şanghay'da geçen beşinci macerası "Mavi Lotus"tan alındığı kaydedildi.

Artcruial'ın çizgi roman uzmanlarından Eric Leroy, Mavi Lotus'un Herge'nin başyapıtı olarak kabul edildiğine dikkati çekti.

Artcruial, mayısta da Paris'te düzenlediği bir açık artırmada Tentenin, Amerika'da macerasının el çizimi kapağını 3 milyon dolara satmıştı.

20. yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlülerinden biri kabul edilen Tenten'in Maceraları, 1929'da Herge tarafından çizilmişti. Genç bir gazeteci ve gezgin olan Tenten ile köpeği Milu'nun maceraları, 50'den fazla dile çevrilmiş ve 200 milyondan fazla satışa ulaşmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız