Troller Dünya Turu (Trolls World Tour) krizi büyüyor

Universal Pictures'ın, corona virüse karşı filmlerinin küresel sinema yayınlarıyla aynı gün evlerde yani dijital platformlarda yayınlanma stratejisine karşı tepkiler büyüyor. AMC Theatres'ın ardından Cineworld de böyle bir uygulamanın hayata geçmesin durumunda stüdyonun filmlerini yayınlamayacağını açıkladı.

Haberler 01.05.2020 - 08:32

Corona virüs nedeniyle sinema salonlarının kapatılmasıyla dijital olarak yayınlanan Troller Dünya Turu'nun (Trolls World Tour) izlenme rekoru kırması Universal Pictures'ı cesaretlendirdi. Film şirketi bundan sonraki bazı filmleri için de benzer bir strateji yürüteceğini açıklayınca dünyanın en büyük sinema salonu zinciri olan AMC Theatres, böyle bir durumda Universal’ın filmlerini salonlarında göstermeyeceğini açıkladı. Bu tepkinin hemen ardından Amerika’daki en büyük ikinci sinema salonu zinciri olan Regal Cinemas'ı bünyesinde barındıran Cineworld de harekete geçti.

POLEMİK FINANCAL TIMES SAYFALARINDA

Financal Times'ın haberine göre Cineworld, Universal’ın bu hamlesinin doğru olmadığını belirtti ve hayata geçmesi durumunda stüdyonun filmlerini salonlarında yayınlamayacağını açıkladı. 

20 MİLYAR DOLAR DAĞITIMCILARA GİTTİ

Hollywood'da dengeleri değiştirebilecek tartışma büyürken, Cineworld geçtiğimiz yıl gişede 42 milyar dolar hasılata ulaşıldığını ve bu gelirin 20 milyar dolarının dağıtımcılara gittiğini hatırlattı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız