Zaferler ve Ağıtlar ilk kez Türkiye’de

'Sanatçı ve Zamanı' koleksiyon sergisinde çalışmaları yer alan sanatçı William Kentridge’in Zaferler ve Ağıtlar adlı sanat filmi, Türkiye’de ilk ve bir defaya mahsus olmak üzere İstanbul Modern Sinema’da izleyiciyle buluşuyor.

Haberler 09.06.2017 - 11:16

Animasyon, çizim, tiyatro oyunu, heykel, video ve yerleştirmeleri ile tanınan Johannesburg doğumlu sanatçı William Kentridge, Roma'nın etkileyici tarihine atıfta bulunduğu bir proje tasarladı. Gerçekleştirilmesi 12 yıl süren projenin son iki yıllık süreci ise Zaferler ve Ağıtlar adıyla filmleştirildi.

ROMA’NIN TÜM HATIRALARINI KAYDETTİ

Kentridge, proje için Roma'daki Tiber Nehri’nin tarihi kıyısının 550 metrelik kısmında sergilenmek üzere her biri 10 metre yüksekliğinde 90 adet ikonografiden oluşan çağdaş bir fresk hazırladı. Sanatçı bu fresk ile Remus cinayetinden Bernini'nin heykellerine, Pasolini'nin ölümünden mülteci sorunlarına kadar Roma tarihinin önemli figürlerini ve kentin hem iyi hem de kötü hatıralarını yeniden yorumladı. Nehrin beyaz travertenlerinde Kentridge'in geçici ikonografileriyle yarattığı bu yeni hikaye birkaç yıl içinde kaybolacaksa da, freskin hatırası belgeselde yaşayacak. Film, yirmiden fazla çağdaş sanat kurumunda yalnızca 2017 yaz döneminde gösterimde olacak.
Film, Türkiye’de ilk kez 15 Haziran saat 18.00’de İstanbul Modern Sinema’da sergilenecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız