Davis Cup'ta Türkiye üst gruba yükseldi

Davis Cup Avrupa-Afrika 3. Grup maçlarında Lüksemburg'u 2-0 yenen Türkiye, turnuva ikincisi olarak Avrupa-Afrika bölgesi 2. Grubu'na yükseldi.

Haberler 03.05.2009 - 19:45

İSTANBUL - İstanbul'da yapılan Davis Cup Avrupa-Afrika 3. Grup mücadelesinin son gününde Lüksemburg'u 2-0 yenen Türkiye, turnuva ikincisi olarak Avrupa-Afrika 2. Grup'a yükseldi ve önemli bir başarı elde etti.

İstanbul TED Kulübü Kortları'nda gerçekleştirilen 3. Grup mücadelesi sona ererken, son maçında Lüksemburg'u 2-0 ile geçen Türkiye, bir üst grup olan Avrupa-Afrika 2. Grup'ta mücadele etme hakkı kazandı.

Lüksemburg karşısındaki tekler maçlarında Haluk Akkoyun, Gilles Kremer'i 7-6 ve 6-1'lik setlerle 2-0, Marsel İlhan ise Mike Scheidweiler'i 6-7, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek durumu 2-0 yaptı ve çiftler maçının yapılmasına gerek kalmadı.

Turnuvayı ilk sırada tamamlayan Estonya ve 2. olan Türkiye, Avrupa-Afrika 2. Grup'a yükseldiler. Mücadele eden diğer ülkelerden Yunanistan, İzlanda, Madagaskar ve Lüksemburg, 3. Grup'ta kalırlarken, Botsvana ile Ruanda ise 4. Grup'a düştüler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız