Dilmen: Meira'nın satılması skandaldır

NTV Spor'da yayınlanan Not Defteri programında Rıdvan Dilmen, Meira'nın Zenit'e transferini skandal olarak nitelendirdi.

Haberler 12.03.2009 - 10:57

NTV Spor'da yayınlanan "Not Defteri" programında Galatasaray'ın Meira'yı Zenit'e vermesini yorumlayan Rıdvan Dilmen, alınan kararı skandal olarak değerlendirdi. Dilmen'e göre Meira'nın kaybeden Galatasaray, UEFA Kupası hedefinden uzaklaştı.

"Çok önemli bir Uefa Kupası maçınız var, Servet gibi bir oyuncunuz yok ve takımın bütün düzenini bozuyorsunuz" diyen Dilmen, "Sol bek Hakan Balta oturmuş takıma, uzun süredir oynamayan Volkan'ı oynatmak zorunda kalacaksınız. Mehmet Topal sakat ve uzun süre oynamayacak ve Meira'yı satıyorsunuz. İşte ekonomik kriz falan filan. Büyük kulüplerin Meira gibi oyuncuları satmaması lazım" dedi.

Dilmen, Meira'nın satılmasını bir skandal olarak yorumlarken, "Bunu öyle bir hazırlıyorlar ki kendi medyalarıyla insanlar. Galatasaray Avrupa kupalarında mağlup olmadan yoluna devam ediyordu. Ne zaman mağlup oldular, Steau Bükreş'e. Meira çünkü o maçta orta sahada oynamıştı. Meira, Servet'le birlikte oturdu takıma. Lizbon'da gol yemeden döndüler, Berlin'de yine iyi oynadılar gol yemediler, Bordeaux aynı şekilde Meira oynuyordu. Öyle bir hava yaratılıyor ki; Meira zaten iyi değildi, gittiği iyi oldu. Böyle lanse ediyorlar, hayır Galatasaray Spor Kulübü skandala neden olmuştur. İnşallah yanılırım, yarın Hamburg seni elerse o zaman bunları konuşmaya başlayacaklar." diye konuştu.

Meira'nın bu transferden mutlaka çok ciddi para kazanacağını ve ben gitmek istiyorum da demiş olabileceğini söyleyen Dilmen, "Şimdi Arda Galatasaraylıyım falan diyor ya, Bayern Münih isterse ben gideyim diyecektir. Ver o zaman Arda'yı da hadi. Şu cevap da mantıklı değil; oyuncum gitmek istedi, ne yapalım bu saatten sonra bize faydalı olmadı demek basit bir yalandır. Galatasaray'ın çok ciddi bir UEFA maçı var ve çok ciddi takımlar elendi. Bu turnuvada Milan falan da elendi yani. Kestirme bir yol var Kadıköy'e doğru. Siz böyle bir yolda Servet gibi bir oyuncun yok, Mehmet Topal gibi bir oyuncun yok ve siz en kritik bir maçtan önce Meira'yı satıyorsunuz" dedi.

Galatasaray'ın geçen sene yaptığı yanlış transferlerin bedelini ödediğini söyleyen Rıdvan Dilmen, "Bana kimse Meira'nın gidişinin doğru olduğunu söylemesin, ben futbol adamıyım. Çok kritik bir dönemde Meira'nın satılması Galatasaray'ı UEFA Kupası'nda bir geriye düşürmüştür. Siz Boluspor, Gençlerbirliği değilsiniz. Büyük kulüp demek oyuncuyu satarak para kazanmak değil, Arsenal ister verir 20 milyon pound verirsiniz. 6 milyon euro tabi belki önemli bu kriz döneminde ama sizin bir hedefiniz var. Avrupa kupasından kopmuş olsanız, Fortis'te de yoksunuz. Hadi lig için bir şekilde ne yapalım dersiniz ama siz Avrupa kupası oynuyorsunuz, tek takımsınız Türkiye'de. Siz UEFA Kupası'nı alacağız diye bahsediyorsunuz, siz elinizdeki tek stoperi, tek stoper diyorum çünkü Emre'nin 2 yıllık maç performansına bakın 10 maç oynamamıştır. Siz Meira'yı satarak tüm kadroyu boyuyorsunuz. O ideal kadronuz gidiyor, Mehmet Topal yok, Hakan Balta'yı içeri çekeceksiniz, sol beke Volkan'ı koyacaksınız. Demek ki sizin UEFA hesabınız yok." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın borçları kapatalım diye Meira'yı verdiğini söyleyen Dilmen, "Demek ki parayı verirlerse Arda'yı da verecekler. Aman bu parayı veren bir daha olmaz mantığı var. Meira'yı istemiş olabilirler, evet isterse istesinler. Herkes gitmek istiyordur, diyelim ki Bayern Münih istiyor Arda'yı, o da gitmek istiyordur ama gidemezsin senin hedefin var. Siz hedefi küçültüyorsunuz. Teknik adam da yanlış yapıyor, hayır ben Meira ile yoluma devam edeceğim diyemiyor. Çünkü ben Galatasaraylıyım, Galatasaray'ın çocuğuyum işte falan filan diye geldi. İşte Arda'yı ben olsam kaptan yaparım, Lincoln'ü geldiğim gün gönderirim dedi ama Arda kaptan değil, Lincoln de devam ediyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız