Erzurum’da ameliyat için 1 yıl beklemedi

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda mücadele eden Slovakya Biatlon Milli Takımının antrenörü Dusan Smocko baypas ameliyatı oldu. Smocko, ülkesinde bu ameliyat için bir yıl beklemek zorunda kalacaktı.

Haberler 04.02.2011 - 16:20

Şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Köyü'nden ölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Slovakya Biatlon Milli Takımının antrenörü Dusan Smocko'un, burada yapılan muayenede kalbe giden damarlarda tıkanıklık olduğu tespit edilerek, ameliyata alınmasına karar verildi.

Kalp Damar Cerrahisi klinik şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut, Oyunlar Köyü Poliklinik Sorumlusu Op. Dr. Özgür Dağ ve ekibi, yapılan anjionun ardından, Smocko'yu ameliyat etti.

Erzurum BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Slovakya Biatlon Milli Takımının sporcusu Dusan Smocko'nun aynı adı taşıyan ve aynı zamanda antrenörü olan babası Dusan Smocko'ya hastanede önce anjio yapıldığını, ardından da ameliyat olduğunu söyledi.

Smocko'nun önceki yıllarda da göğüs rahatsızlığı yaşadığını ifade eden Erdoğan, ''Önceki yıllarda da böyle rahatsızlık yaşadığını öğrendik. Ancak Slovakya'da bu tür işlemler için ortalama bir yıl beklemek gerekiyormuş. Ana koroner damar dediğimiz çok önemli olan damar tıkanıktı, dolayısıyla bir yıl bekleme imkanı yoktu. Bu süre içerisinde hasta kaybedebilirdi. Hakikaten büyük bir şans oldu'' dedi.

Smocko'nun, Çin'de hastane ile yarışlar arasındaki mesafenin 100 kilometre olduğunu ve bunun büyük bir sorun oluşturduğunu dile getirdiğini belirten Erdoğan, Erzurum'da oyunların yapıldığı yer ile hastane arasındaki mesafenin çok yakın olduğunu vurguladı. Oyunlar için özel oluşturulan ''2011 UNIVERSIADE Kliniği'ne bugün itibariyle toplam 241 hastanın geldiğine değinen Erdoğan, hastalardan çoğunun solunum yolu enfeksiyonu olduğuna dikkati çekti.

Gelen hastalardan 8 vakanın yatarak tedavi gördüğünü ve bunlardan 3'ünün durumunun ciddi olan hastalar olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Çek Cumhuriyeti sporcusu Vaclav Havlk'ın geldiği zaman durumu çok ciddi idi, ancak şuan sağlık durumu iyi, cumartesi taburcu edeceğiz. Yine bir Türk seyirci aynı zamanda hekim olan arkadaşımızın beyin kanaması tehlikesi vardı, dün taburcu edildi. Smocko da bir hafta sonra taburcu olacak'' dedi.

Kalp Damar Cerrahisi klinik şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut da Smocko'ya anjio yaptıklarında 3 damarının kapalı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

HAVLK HAFTA SONU TABURCU
Snowboard müsabakalarına hazırlanırken düşerek ağır yaralanan Çek Cumhuriyeti sporcusu Vaclav Havlk da hafta sonu taburcu edilecek.

''2011 UNIVERSIADE klinik şefi Doç. Dr. Fikret Ergüngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havlk'ın kendilerine geldiği zaman şuurunun tamamen kapalı, ağır koma durumunda olduğunu ifade etti.

Kafasının ortasındaki havuzcukta kanama olduğunu bildiren Ergüngör, ''Bu travmanın şiddetini gösteriyordu. MR'de beyin sapı dediğimiz çok hayati bir bölgede iki ayrı kanaması vardı. Yine beyin çekirdeklerinden bir tanesinde ve beynin yukarı tabakalarında da kanamalar olduğunu gördük. Çok şükür ki tedaviye dramatik bir şekilde cevap verdi'' diye konuştu.

Ergüngör, sporcunun kısa süre içerisinde konuşabilir, hareket edebilir duruma gelmesi ve etrafıyla diyalog kurabilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Havlk'ın kız arkadaşı, snowboard sporcusu Klara Koukalova da, ''İlk kez Türkiye'ye geldik. Sağlık hizmetleri çok mükemmel. Arkadaşım hızla iyileşiyor'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız