Kurnazlık pahalıya patladı

Dünya kupasında G Grubu’nda mücadele edecek olan Kuzey Kore, FIFA’ya bildirdiği 23 kişilik listede 3 kaleci bulundurma zorunluluğu karşısında ufak bir kurnazlığa gitti. 2 kalecinin dünya kupası için yeterli olacağını düşünen Kuzey Kore Teknik Direktörü Kim Jong-Hun, takımdaki santrforlardan birini 3. kaleci olarak gösterip listeyi FIFA’ya yolladı. Ancak Kuzey Koreli teknik adamın planı FIFA kurallarına takıldı.

Haberler Ntvspor 04.06.2010 - 13:23

Kuzey Kore'nin Amrok-Gang takımının golcüsü Kim Myong-Won, dünya kupasını 3. kaleci formasıyla yedek kulübesinde geçirecek. Zira Koreli oyuncunun Güney Afrika hayalleri, teknik direktörü Kim Jong-Hun kurnazlık denemesi sonucunda suya düştü.

FIFA’ya bildirmesi gereken 23 kişilik listede, 3 kaleci bulundurma zorunluluğunu fazla bulan Kuzey Koreli teknik adam, takımının önemli golcülerinden Kim Myong-Won'u 3. kaleci olarak gösterip listeyi FIFA’ya yolladı. Jong Hun'un planına göre, Kim Myong-Won yine forvet olarak ülkesi adına mücaele edecekti. Ancak Koreli teknik adam, FIFA’nın kurallarını hesaba katmamıştı.

FIFA’nın dünya kupasıyla ilgili yazılı kurallarında, ülkelerin 23 kişilik listelerinde kaleci olarak gösterilen 3 oyuncunun da sadece bu mevkide oynayabilecekleri açık ve net ifadelerle belirtiliyor.

Bu durumda 3. kaleci olarak listede yer alan golcü futbolcu Kim Myong-Won, takım arkadaşlarından biri çok ciddi bir sakatlık geçirmemesi halinde, dünya kupası boyunca kaleci formasıyla yedek kulübesinde arkadaşlarını izleyecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız