Cassini Satürn'ün uydusu Titan'ın 'kuzey yazını' görüntüledi

NASA Satürn keşif aracı Cassini, gezegenin uydusu Titan'ın yaz mevsimini yaşayan kuzey yarım küresinin aydınlık yüzünü görüntüledi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.06.2017 - 10:44

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Satürn keşif aracı Cassini, gezegenin uydusu Titan'ın yaz mevsimini yaşayan kuzey yarım küresinin aydınlık yüzünü görüntüledi.

NASA'nın internet sitesinde yayınlanan görüntüde, Titan'ın kuzey yarım küresinin yüksek enlemlerindeki parlak metan bulutları ve karanlık hidrokarbon denizleri uydunun gri dokusu üzerinde net olarak seçilebiliyor.

Cassini'nin, 9 Haziran 2017'de, Titan'a yaklaşık 500 bin kilometre mesafeden çektiği görüntüyle 24 Mayıs'ta bahar gün dönümünü yaşayan uydunun bu bölgesini ilk kez gün ışığı altında kayda aldığı belirtildi.

NASA'nın Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve İtalyan Uzay Ajansıyla ortak projesi olan Cassini misyonu, NASA'nın California'daki Jet İtki Laboratuvarı tarafından yürütülüyor. Aracın görüntüleme sistemleri ise Colorado'daki Uzay Bilimi Enstitüsü tarafından kontrol ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız