Çin Mars görevi için tarih verdi

Çin Ulusal Uzay İdaresi Sistem Mühendisliği Departmanı Direktör Yardımcısı Zhao Jina, 2020'de Mars'a uzay keşif aracı göndereceklerini belirtti.

Haberler 06.11.2018 - 12:38

Çin Uluslararası Radyosuna göre; Çin'in Zhuhai kentinde düzenlenen 9. Çin Uluslararası Uzay ve Havacılık Zirvesi'nde hazır bulunan Zhao Jian, 2019 yılında Ay'dan örnekleri geri getirmek için Chang'e-5 keşif aracını fırlatacaklarını belirtti. 

Çin'in 2020'de Mars'a ilk uzay keşif aracı göndereceği bilgisini de veren Zhao Jian, uzay aracının 2021'de Mars'a ulaşacağını söyledi. 

Çin'in uzun vadeli misyonlar için kullanılacak insanlı uzay istasyonu inşasını 2022 yılında tamamlayacağına işaret eden Zhao Jian, adı geçen istasyonun dünyanın tüm ülkelerine açık olacağını ifade etti. 

Zhao Jina, Çin'in Ekim 2018'e kadar 38 ülkenin uzay kuruluşları ve 4 uluslararası kuruluş ile uzay alanında işbirliğini öngören 124 anlaşmayı imzaladığını da açıkladı. 

MARS'IN YOLU AY'DAN GEÇİYOR

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız