Güney Kore kripto para birimleri borsalarını resmi olarak tanıdı

Güney Kore kripto para birimleri borsalarını resmi olarak regüle edilen bankalar olarak tanıdığını duyurdu.

Haberler 07.07.2018 - 05:04

Güney Kore finans yetkilileri, kripto para birimleri borsalarını yerel otoritelerin de desteğiyle daha geniş bir kapasitede hizmet verebilmeleri adına “Kripto Para Birimleri Borsa ve Brokerliği” endüstrisi altında sınıflandırdı.

Kripto para birimleri piyasalarına ilişkin uzun süredir çeşitli çalışmalar yürüten Güney Kore yetkilileri kripto para birimleri borsalarını regüle edilen finansal bir sektör olarak tanıdı.

Söz konusu yasa çerçevesinin, Müşterini Tanı (Know your Customer – KYC), Kara Para Aklamanın Engellenmesi (Anti-Money Laundering – AML) ve kullanıcı doğrulama politikaları doğrultusunda kısa vadede kripto para birimleri ticaret platformunda olumsuz bir etkiye sahip olabileceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız